Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Όταν η επίσημη πολιτεία ξεχνά.....τους ήρωές της! 31-01-1996 η ημέρα αυτή δεν μπορεί να χαρίζεται σε οποιονδήποτε ακραίο!

Είναι αν μη τι άλλο θλιβερό, ουδεμία αναφορά να γίνεται από το επίσημο κράτος μας, ώστε να τιμηθεί έστω η μνήμη των 3 αδικοχαμένων παλικαριών μας.

Υπόθεση Ίμια : Τα ξημερώματα της 31 Ιανουαρίου 1996, Κρίση των Ιμίων, τρεις Έλληνες αξιωματικοί, του Πολεμικού Ναυτικού έχασαν την ζωή τους όταν το ελικόπτερο όπου επέβαιναν κατέπεσε στην θάλασσα. Το δυστύχημα αποδόθηκε σε τεχνικά αίτια και την κόπωση του πληρώματος. Η τουρκική πλευρά δεν ανέφερε απώλειες.

Δεν θα αναφέρω τα υπόλοιπα γεγονότα που ακολούθησαν, όλοι τα θυμόμαστε, ειδικά όσα διαδρματίστηκαν στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Λυπάμαι μόνο γιατί αυτή η ημέρα "χαρίστηκε" στις ακροδεξιές οργανώσεις, κατέστη έτσι γραφική και η επίσημη ελληνική πολιτεία επιδεικτικά αγνοεί την μαύρη εκείνη ημέρα.

Προσωπικά, επειδή έζησα ως νέος φοιτητής εκείνη την περίοδο, θυμάμαι χαρακτηριστικά το τραγικό συμβάν και δεν θα ξεχάσω ποτέ το πόσο με συγκλόνισε το γεγονός ότι 3 παλικάρια ακολούθησαν διαταγές αναγνωρίσεως και γύρισαν νεκρά.

Τιμή οφείλουμε στους ήρωές μας :

-ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΑΠΩΝ


-ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ ΑΠΩΝ


-ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΕΚΤΩΡΑΣ ΓΙΑΛΟΨΟΣ ΑΠΩΝ

ΑΠΑΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

Γιόρτσος Α. Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.