Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ...

Οικοδομή είναι ένα κτίριο ή σύνολο κτιρίων ή πρόχειρων κατασκευών, τα οποία είναι χτισμένα στο ίδιο αυτοτελές οικόπεδο, που έχει προσπέλαση από το δρόμο, ανεξάρτητα από
τον αριθμό των συνιδιοκτητών του οικοπέδου. Μία οικοδομή μπορεί να περιλαμβάνει ένα, δύο ή και περισσότερα κτίρια, όπως συμβαίνει στις κατοικίες των χωρικών με την αποθήκη και το στάβλο στο ίδιο οικόπεδο κλπ. Εννοείται ότι για να θεωρηθεί το οικόπεδο αυτοτελές δεν πρέπει να χωρίζεται με δρόμους κοινής χρήσεως, δημόσιους, δημοτικούς κλπ.

Κτίριο είναι κάθε μόνιμη και ανεξάρτητη οικοδομική κατασκευή, η οποία έχει εξωτερικούς τοίχους και στέγη, αποτελείται από ένα ή περισσότερα δωμάτια ή άλλους χώρους, και έχει επιφάνεια 4 μ² και άνω, ανεξάρτητα από το σκοπό για τον οποίο σχεδιάστηκε. “Μόνιμο κτίριο" είναι το κτίριο το οποίο κατασκευάστηκε να είναι οικοδομικώς σταθερό για 10 τουλάχιστον χρόνια. Κατά κανόνα, τα κτίρια έχουν τέσσερις τοίχους. Θεωρείται, όμως, κτίριο και μία μόνιμη οικοδομική κατασκευή που, ενδεχομένως, είναι ανοιχτή από τη μία ή τις δύο πλευρές, αρκεί να έχει στέγη (π.χ. συνεργείο αυτοκινήτων).
Τα συνεχόμενα κτίρια θεωρούνται χωριστά κτίρια, αν υπάρχει ενιαίος τοίχος, που τα χωρίζει από τα θεμέλια μέχρι τη στέγη τους.

Υπόγειο είναι ο χώρος του κτιρίου, του οποίου το δάπεδο βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και η οροφή του βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του εδάφους σε ύψος μέχρι 1,5 μέτρο.

Ισόγειο είναι ο κατώτερος χώρος του κτιρίου, ο οποίος δεν είναι υπόγειο ούτε πυλωτή και το δάπεδό του εφάπτεται της επιφανείας του εδάφους Αν υπάρχει υπόγειο, το τμήμα του κτιρίου πάνω από αυτό είναι το ισόγειο ή η πυλωτή.

Πυλωτή είναι ο ημιυπαίθριος χώρος του κτιρίου, ο οποίος έχει υποστυλώματα ύψους 2,40 μέτρων, τουλάχιστον, και καταλαμβάνει επιφάνεια ίση ή μεγαλύτερη του 50% της επιφάνειας που καταλαμβάνει το κτίριο.

Όροφοι. Πρώτος όροφος είναι εκείνος που βρίσκεται πάνω από το ισόγειο ή την πυλωτή. Δεύτερος όροφος είναι εκείνος που βρίσκεται πάνω από τον πρώτο όροφο κ.ο.κ.

Ρετιρέ (εσοχή) θεωρείται ο όροφος που δεν εκτείνεται, όπως οι άλλοι, μέχρι το ίδιο σημείο της προσόψεως του κτιρίου. Μπορεί να είναι ένα ή περισσότερα. Όλα θεωρούνται όροφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.