Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Συνέντευξη Τύπου για το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 10/12 συνέντευξη τύπου με θέμα τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας. Η συνέντευξη οργανώθηκε απο την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κου Θεοδωρίδη Θεοδώρου με αφορμή την έναρξη της επίσημης χειμερινής περιόδου 2011-2012.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννου, ο περιφερειακός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Νουσηκύρου, ο Αντιδήμαρχος Έδεσσας κ. Βερυκούκης, ο εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας του Χιονοδρομικού κ. Παράσχος, ο πρόεδρος του συλλόγου οικιστών Παλαιού Αγ. Αθανασίου κ. Ανδρέας Πολίτης, ο τέως Δήμαρχος Μηχανιώνας κ. Μαυρομάτης, τοπικοί επιχειρηματίες και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Πέλλας.

Αρχικά, ο κ. Θεοδωρίδης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και δήλωσε ικανοποιημένος και απόλυτα δικαιωμένος που η Πέλλα κέρδισε το μεγάλο στοίχημα της λειτουργίας του Χιονοδρομικού το φετινό χειμώνα, παρά τις αντιξοότητες που υπήρχαν στο δρόμο της τελικής διεκπεραίωσης της υπόθεσης.

Χαρακτηριστικά προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Καταφέραμε μετά απο επίπονες προσωπικές προσπάθειες και πιέσεις να μας παραχωρήσει η ΚΕΔ το Βόρας για 2 ακόμη έτη και μέσα από μια αξιοκρατική διαδικασία η εταιρεία του κ. Παράσχου αναδείχθηκε ανάδοχος του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε. Ευελπιστούμε ότι θα υλοποιήσει το σχεδιασμό που απαιτεί η εύρυθμη λειτουργία του, ώστε, το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας να γίνει πόλος έλξης για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ και όχι μόνο. Άλλωστε, το όρος Βόρας απέσπασε πρόσφατα το πρώτο βραβείο (βραβείο κοινού) στην κατηγορία «καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο» (προορισμός της χρονιάς), στο πλαίσιο του ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Philoxenia Tourism Awards» που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης της 27ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «Philoxenia» στη Θεσσαλονίκη.

Η τιμητική διάκριση βάζει ψηλά τον πήχη για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών του Κέντρου κατά τη φετινή διαχειριστική περίοδο ενώ η οικονομική ύφεση δημιουργεί δυσχέρειες αλλά και ευκαιρίες. Το Χιονοδρομικό Κέντρο της Πέλλας μπορεί να αποτελέσει προορισμό πρώτης επιλογής για τους φίλους της Χιονοδρομίας της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, μέσω στοχευμένης προβολής και ενός στρατηγικού προγράμματος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας. Στόχος μας είναι το Καϊμακτσαλάν να γνωρίσει μεγάλη επισκεψιμότητα κατα τη διάρκεια όλου του έτους. Η στήριξη του εγχειρήματός μας από τους ανθρώπους των Μέσων Ενημέρωσης έχει ιδιαίτερη αξία και αποτελεί μία σημαντική προσφορά για την ενίσχυση της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης».

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας στάθηκε στο σημαντικό ρόλο των τοπικών επιχειρηματιών που δαπανούν μεγάλα ποσά για να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες με γνώμονα την ανάπτυξη και την τουριστική προβολή του τόπου. Τόνισε την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Πέλλας, για τη στοχευμένη αντιμετώπιση της κρίσης που μαστίζει την ελληνική κοινωνία αλλά και τη στρατηγική ανάδειξη και αξιοποίηση τουριστικών προορισμών που θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της Π.Ε. Πέλλας. Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρίδης: '' πρέπει να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας και όχι να αποφασίζουν σε κεντρικο επίπεδο για την Πέλλα ''. Η ανάγκη για σύμπνοια στη λήψη αφενός και την υλοποίηση αποφάσεων αφετέρου ήταν κάτι που επισημάνθηκε απο όλους τους παρευρισκόμενους.

Έγινε μια αναφορά και στο οδικό δίκτυο της επικράτειας της Π.Ε. Πέλλας το οποίο βρίσκεται σε κάκιστη κατάσταση και αποτελεί τροχοπέδη για την άμεση και ασφαλή πρόσβαση των επισκεπτών, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην πρόσφατη επιθεώρηση των εργασιών στον οδικό άξονα μαζί με τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη κ. Διονύση Ψωμιάδη και κλιμάκιο της Π.Κ.Μ. από τους οποίους ζήτησε την έγκαιρη αποπεράτωση των έργων για να αποκτήσει η περιοχή ένα αξιοπρεπές οδικό δίκτυο. Εξάλλου, η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Πέλλα αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Τέλος, στην παρέμβαση του, ο Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Νουσηκύρου έκανε ιδιαίτερη μνεία στα 5 γήπεδα που θα δημοπρατηθούν σε έκταση που παραχώρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στην Π.Ε. Πέλλας και θα κατασκευαστούν εντός του 2012. Επεσήμανε ότι θα δώσουν πνοή στο Χιονοδρομικό και στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου και σε όλη την Πέλλα και τους καλοκαιρινούς μήνες ενώ πρότεινε τη δημιουργία ενιαίου φορέα - οργανισμού προβολής και αξιοποίησης των τουριστικών προορισμών της Πέλλας.

Η συζήτηση έκλεισε με θερμά ευχαριστήρια του κ. Θεοδωρίδη για την παρουσία όλων και με θερμές ευχές για το νέο έτος. Άπαντες έδωσαν ραντεβού για την τελετή εγκαινίων της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου στις 17/12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.