Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Διοργάνωση Ημερίδας Πολιτικής Προστασίας

Θ. Θεοδωρίδης:
Η Πολιτική Προστασία
προτεραιότητά μας
Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας οργανώνει Ημερίδα Πολιτικής Προστασίας παράλληλα με την σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, με κύριο θέμα της αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, πλημμυρικών φαινομένων και την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 11.30π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα γίνει παρουσίαση του θεσμικού πλαισίου και του σχεδιασμού πολιτικής προστασίας ενώ, παράλληλα, θα συζητηθούν διεξοδικά οι αδυναμίες, αλλά και οι προκλήσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Στην ημερίδα προσκαλούνται να παραβρεθούν οι εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών και φορέων που εμπλέκονται στην υλοποίηση δράσεων πολιτικής προστασίας, εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης, εθελοντές και κάθε ενδιαφερόμενος.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει: «Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, κυρίως μέσω των αντίστοιχων έργων που υλοποιούμε και προγραμματίζουμε στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, όπως και η πλήρης αποκατάσταση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων που υλοποιούνται αυτήν την περίοδο εντάσσονται σ’ αυτό ακριβώς το πλαίσιο.

Με τη διοργάνωση της Ημερίδας, παράλληλα με τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, στόχος μας είναι να αναδείξουμε τη σημασία του σχεδιασμού για την Πολιτική Προστασία και να εγκαταστήσουμε ένα ισχυρό δίκτυο συνεργασίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, απαραίτητο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών. Ένα τέτοιο δίκτυο εξασφαλίζει επίσης συνέργειες και οφέλη στο επίπεδο του εξοπλισμού και της δημιουργίας των απαραίτητων υποδομών που είναι το ζητούμενο στην παρούσα περίοδο της οικονομικής κρίσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.