Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Πώς θα πιεις όσο θες φέτος στις γιορτές χωρίς να σε "πιει" το ποτό

Πονοκέφαλος, ναυτία, κούραση και έλλειψη συγκέντρωσης. Σίγουρα τα έχεις νιώσει και εσύ μετά από τρελή αλκοολποσία! Διάβασε συμβουλές για να μην την πατήσεις φέτος.

Το ήξερες ότι το ένα τέταρτο του πληθυσμού δεν ξέρει τι θα πει hangover, ακόμα κι αν το προηγούμενο βράδυ ήπιε το... Βόσπορο;

Αν είσαι ένας από αυτούς, σταμάτα να διαβάζεις. Το άρθρο δεν σε αφορά. Αν δεν είσαι όμως από τους τυχερούς, διάβασε πώς στις φετινές γιορτές δεν θα μετανιώσεις για τα σφηνάκια που ήπιες.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά:

1.Μην πίνεις με άδειο στομάχι.

2. Μην ανακατεύεις ποτά.

3. Προτίμησε πιο ακριβά ποτά από τα φθηνιάρικα.

Αν παρόλα αυτά δεν μας άκουσες και ξύπνησες χάλια απ' το ποτό, το φάρμακο για κάθε hang over είναι ένα και λέγεται ύπνος!

Κοιμήσου όση ώρα θα χρειαστεί για να συνέλθεις. Αν ξυπνήσεις στο ενδιάμεσο, πιες δυο μεγάλα ποτήρια νερό και πήγαινε αμέσως πίσω στο κρεβάτι για ύπνο.

Μην αποφύγεις το νερό όσο ανακατεμένο κι αν νιώθεις το στομάχι σου. Η βασική αιτία των συμπτωμάτων σου είναι η αφυδάτωση του οργανισμού σου από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Και επειδή καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις (που έλεγε και ο αρχαίος Ιπποκράτης) καλό είναι να πίνεις νερό και ανάμεσα στα ποτά σου.

Ιδανικά πρέπει να πίνεις δυο ποτήρια νερό για κάθε ποτήρι αλκοόλ που καταναλώνεις. Ναι, ξέρουμε, σε ξενερώσαμε, αλλά θα μας θυμηθείς μετά.

Πολύ νερό πρέπει να πίνεις ούτως ή άλλως κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν έχεις προσχεδιάσει να "μπεκρουλιάσεις", αλλά και όταν γυρίζεις σπίτι, πριν πέσεις για ύπνο.

Να θυμάσε ότι δεν χρειάζεται να περιμένεις να διψάσεις για να πιεις νερο, γιατί τότε θα είναι αργά: θα έχεις ήδη αρχίσει να αφυδατώνεσαι.

Αν πονάει το κεφάλι σου, εννοείται πως παίρνεις παυσίπονο. Και φρόντισε να φας καλά για να αναπληρώσεις τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που έχεις χάσει.

Μην φας όμως βαριά και λιπαρά φαγητά που θα χειροτερέψουν την κατάσταση Προτίμησε μικρά ισορροπημένα γεύματα που θα τα τρως σε τακτά χρονικά διαστήματα. Καλό είναι να είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, λαχανικά και φυτικές ίνες.

Όσο για τον καφέ, να πιεις μια κούπα, θα διεγείρει τον οργανισμό σου και θα σε βγάλει-προσωρινά έστω- από το λήθαργο του αλκοόλ. Περισσότερες όμως θα κάνουν το στομάχι σου άνω-κάτω! Αν δεν είσαι του καφέ, πιες τσάι.

Και μια τελευταία "προχωρημένη" συμβουλή: Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, οι... έμπειροι πότες συμβουλεύουν το πρωί που θα ξυπνήσεις, όσο χάλια κι αν νιώθεις, να πιεις λιγο αλκοόλ (λίγο όμως, αν δεν θες να καταλήξεις στους Ανώνυμους Αλκοολικούς), αποφεύγοντας βαριά ή αλκοολουχα ποτά που περιέχουν ανθρακικό.

Καλές γιορτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.