Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Συγκλονιστική χειρονομία προσφοράς από το Δικηγορικό Σύλλογο Αμμοχώστου της Κύπρου

Διέθεσε χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ για το Γεύμα Αγάπης του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

Στις δύσκολες, εξαθλιωτικές και καταθλιπτικές στιγμές που περνούν οι κάτοικοι της μητροπολιτικής Ελλάδας, κάποιες εκτυφλωτικές αναλαμπές άπλετου και κρυστάλλινου φωτός ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, έστω κι αν έρχονται από μακριά, περνούν σαν καταρράκτης ελπίδας και ανακούφισης, ακόμη και μέσα από τις μικρές χαραμάδες των ερμητικών κελιών της εξαθλίωσης και της ψυχικής καταρράκωσης που μας έχουν κλείσει (οδηγώντας συνανθρώπους μας ακόμη και σε αυτοχειρίες), γενούν χαμόγελα και αισθήματα ελπίδας, αισιοδοξίας και πίστης για αντοχή και επιβίωση και αυξάνουν την ανάγκη αναθεώρησης της στάσης μας τόσο απέναντι προς τους συνανθρώπους μας, όσο και προς τους ταλαιπωρημένους συνέλληνες της διασποράς και των τόπων μαρτυρίου τους.

Οι δικηγόροι – μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου της Αμμοχώστου της μαρτυρικής Κύπρου (που σημειωτέον είναι ξεσπιτωμένοι από τα σπίτια και τις εστίες τους και δικηγορούν αναγκαστικά στο Παραλίμνι και στην Λάρνακα) και των οποίων ο Σύλλογος είναι αδελφοποιημένος από το 1995 με τον Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών, ξεχνώντας τα αναμφισβήτητα καθημερινά προβλήματα επιβίωσης και διεκπεραίωσης που σίγουρα και οι ίδιοι έχουν, έστρεψαν με αγωνία και ενδιαφέρον το κεφάλι και το βλέμμα τους και προς τον δοκιμαζόμενο λαό της χώρας μας. Και παρότι δεν είχαν καμία απολύτως υποχρέωση και ευθύνη, προέβησαν σε μία συγκλονιστική και ανεπανάληπτη χειρονομία προσφοράς και αλληλεγγύης.

Αποφάσισαν λοιπόν και απέστειλαν προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ, προκειμένου αυτό να παραδοθεί και να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του «Γεύματος Αγάπης» που διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών και μέσω του οποίου σιτίζει δωρεάν πάσχοντες και άπορους συνανθρώπους μας. Η συγκλονιστική αυτή χειρονομία των αδελφών Κυπρίων δικηγόρων της μαρτυρικής Αμμοχώστου, πέραν της έμπρακτης απόδειξης των άρρηκτων δεσμών αδελφοσύνης με τους Έλληνες της μαρτυρικής μεγαλονήσου, καταδεικνύει και τα αυξημένα και θαυμαστά αισθήματα αλληλεγγύης και εθνικού ενδιαφέροντος που επιδεικνύουν οι Κύπριοι αδελφοί μας σε στιγμές ιδιαίτερα κρίσιμες για την επιβίωση και την σωτηρία της χώρας μας και σε στιγμές που μεγάλα κομμάτια του ελληνικού λαού δοκιμάζονται από την ανέχεια και την εξαθλίωση.

Η ανεπανάληπτη αυτή χειρονομία τους προκαλεί πραγματικά ακόμη και αισθήματα ενοχής προς τους Έλληνες της μητροπολιτικής Ελλάδας, αν τολμήσουμε να συγκρίνουμε την συμπεριφορά μας σε αντίστοιχες δύσκολες στιγμές των αδελφών του μαρτυρικού νησιού. Και φυσικά μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την ευθύνη και την υποχρέωσή μας, ιδιαίτερα στις επώδυνες αυτές στιγμές απομόνωσης και στιγματισμού της χώρας μας, να σφυρηλατήσουμε με ακόμη εντονότερο τρόπο τους προαιώνιους δεσμούς αδελφοσύνης και Ελληνικότητας που πρέπει να μας δένουν με τους αδελφούς Κυπρίους.

Έτσι την Κυριακή των Βαΐων 8 Απριλίου 2012 και μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, όπου θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, στα γραφεία του Ιερού Ναού και ώρα 10.30 π.μ., θα διοργανωθεί τελετή, κατά την διάρκεια της οποίας θα παραδοθεί από τους εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών προς τον Μητροπολίτη, το χρηματικό ποσό που διέθεσε για τον αντίστοιχο σκοπό ο αδελφός Δικηγορικός Σύλλογος Αμμοχώστου. Καλούνται όσα μέλη του Συλλόγου, αλλά και όσοι πολίτες επιθυμούν, να παραστούν στην θεία λειτουργία και στην τελετή, προκειμένου να τιμήσουμε και να αναδείξουμε με τον ελάχιστο τρόπο της συμβολικής παρουσίας μας, την συγκλονιστικά ευάρεστη χειρονομία προσφοράς των αδελφών – συναδέλφων του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου.

Για το Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών
Ο πρόεδρος
Αθανάσιος Δ. Ξυνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.