Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Πόπη Φουντουκίδου: «και πάλι εμείς θα ενδιαφερθούμε για τον Αγρότη»

Ο Νομός μας είναι κατεξοχήν αγροτικός, επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας παράχθηκε έργο για τον αγρότη και με προσωπική μου, καταλυτική, συμβολή:

• Επιτύχαμε πρόσθετη ενίσχυση της τιμής σε όλα τα αγροτικά προϊόντα
• για πρώτη φορά καλύφθηκαν νέες ζημιογόνες αιτίες, επιπλέον του κανονισμού του ΕΛΓΑ σε γεωργούς-κτηνοτρόφους, μάλιστα η Πέλλα ήταν πρώτη Πανελλαδικά σε εισπράξεις
• Πάλεψα για δικαιότερη ρύθμιση των πανωτοκίων
• έκανα παρεμβάσεις και πέτυχα ενίσχυση και στήριξη νέων αγροτών και Αγροτικών εγκαταστάσεων, ειδικά στις επενδύσεις αγροτουρισμού
• με συνεχείς μου ενέργειες πετύχαμε το διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων και τις έγκαιρες καταβολές επιδοτήσεων και ΦΠΑ, καθώς και επιπλέον πιστώσεις στην Πέλλα
• Ανοίξαμε την αγορά της Ρωσίας, ήμουν παρούσα στην 1η συνάντηση Καραμανλή-Πούτιν
• Ο πληθυσμός της Υπαίθρου δεν ξεχνά ότι με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας υπήρχε πραγματική στήριξη της Υπαίθρου-80% των πόρων του ΕΣΠΑ ήρθε στην Ελληνική Περιφέρεια

Μετά ακολούθησε η λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ. Οι λέξεις «Ύπαιθρος», «Αγρότης» επί 2,5 χρόνια δεν ακούστηκαν καθόλου και από κανένα. Η Πέλλα ξεχάστηκε, έσβησε από το Χάρτη και την αίθουσα της Βουλής. Κανείς δεν αντέδρασε όταν ήρθαν τα χαράτσια, όταν έμεναν απλήρωτες οι παραγωγές, κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε και δεν στήριξε τους αγρότες για τις απαράδεκτες, πολλές φορές, εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ, όπως επίσης και για τις καθυστερήσεις στις επιδοτήσεις και στην επιστροφή ΦΠΑ. Το κόστος καλλιέργειας έφτασε στα ύψη και στραγγαλίζει τον παραγωγό, οι αγροτικές συντάξεις καθυστερούν, η πρόσβαση σε καλλιεργητικά δάνεια έγινε αδύνατη. Επιπλέον, ακούσαμε και αυτό που θα επιφέρει τη χαριστική βολή, η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μίλησε για χαράτσι και στα αγροτεμάχια. Δεν γνωρίζουν ότι «πνίγοντας» τον παραγωγικό τομέα δεν έχεις ελπίδα ανάπτυξης.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξειδίκευσε το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Μετά από καιρό επανέφερε στο Δημόσιο διάλογο τη μέριμνα για την Ύπαιθρο. Μίλησε και δεσμεύτηκε, με συγκεκριμένα και εφαρμόσιμα μέτρα:
Διευκόλυνση αγροτών και κτηνοτρόφων στην αποπληρωμή των δανείων τους
Εξασφάλιση της ρευστότητας, αποτελεί προτεραιότητά μας το αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ
Μείωση του ενεργειακού κόστους (πετρέλαιο) και του κόστους των ζωοτροφών
Σύντομη αποκατάσταση της χρηματοδότησης της πρώτης εγκατάστασής νέων αγροτών
• Μέτρα αναδασμού - συμβολαιακή γεωργία - αναβάθμιση των συνεταιρισμών
Δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων
• Θα μικρύνουμε το χάος ανάμεσα στις τιμές των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι

Ο Έλληνας αγρότης και κτηνοτρόφος, ο κάτοικος της Υπαίθρου έχει κάνει τη σύγκριση και ξέρει. Ξέρει ότι η μόνη παράταξη που και πάλι θα ενδιαφερθεί για αυτόν είναι η Νέα Δημοκρατία. Γιατί για εμάς η στήριξη της Περιφέρειας είναι η πρώτη πολιτική προτεραιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.