Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ηλ. Θεοδωρίδης: Ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου που μας οδήγησε στη χρεοκοπία

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ:


● ΕΝΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

● ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ




ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

● Τέλος της Μεταπολίτευσης σημαίνει τέλος των κομμάτων που την διαχειρίστηκαν.
● Τέλος του φαυλοκρατικού πολιτικού συστήματος που εγκατέστησαν στο όνομα της δημοκρατίας.
● Ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου που οδήγησε τη χώρα στη κατάρρευση και το λαό στη εξαθλίωση.
● Ο λαός που για δεκαετίες απλόχερα έδινε ποσοστά αυτοδυναμίας σήμερα απαιτεί κυβερνήσεις συνεργασίας, Απαιτεί να σταματήσει η διακυβέρνηση ερήμην του ελληνικού λαού.
● Το πολιτικό σύστημα δε μπορεί να αυτοκαθαρθεί, να αυτοεξυγιανθεί. Το καθήκον της κάθαρσης επωμίζεται ο λαός με την ψήφο του.
● Οι μνημονιακές δυνάμεις συγκροτούν πλέον έναν ενιαίο πόλο εξουσίας, με κύριο μέλημα την αυτοσυντήρηση, την αυτοδιάσωσή τους και την αποφυγή των συνεπειών από την κατάρρευση της χώρας.
● Κάποιοι λένε να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το κόμμα και το σύστημα από μέσα. Ολόκληρη η ιστορική μου διαδρομή ήταν μια προσπάθεια αλλαγής πορείας και αφύπνισης των στελεχών, δεν κατέστη όμως δυνατόν.
● Διέλυσαν τα πολιτικά κόμματα, απέκλεισαν το λαό από κάθε δυνατότητα δημοκρατικού ελέγχου της εξουσίας. Μας οδήγησαν στη «μετακομματική δημοκρατία» που ισοδυναμεί με την επιβολή εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας των ΜΜΕ και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που εκπροσωπούν ( αυτά ανατρέπουν κυβερνήσεις, τοποθετούν πρωθυπουργούς και ορίζουν αρχηγούς κομμάτων).
● Ζούμε την απόλυτη υποταγή της πολιτικής στα χρηματοοικονομικά συμφέροντα, την ώρα που υποκριτικά διαμαρτύρονται για την απώλεια της ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ της πολιτικής


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

● Αυτοί που έλεγχαν την παραοικονομία και λυμαίνονταν των πλούτο της χώρας για δεκαετίες, παραμένουν στο απυρόβλητο, ενώ ο λαός πληρώνει τον λογαριασμό
● Η ελληνική οικονομία είχε πάντα τα χαρακτηριστικά μιας κλεπτοοικονομίας διανομής πλούτου, από ευρωπαϊκούς πόρους, φόρους και δανεικά
● Ήταν μια οικονομία εμπορείου ελλειμματικών υπηρεσιών και χιλιάδων εταιρειών εισαγωγών, τουρισμού και οικοδομής. Μια οικονομία εισαγωγών και όχι παραγωγής
● Αυτό το μοντέλο οικονομίας κατέρρευσε μαζί με τους διεφθαρμένους θεσμούς που το τροφοδοτούσαν, το κράτος και το πολιτικό σύστημα που το εγκατέστησε
● Ένα πελώριο ερώτημα προβάλει απειλητικά, αφορά σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου που διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού.

Πως θα βγει η χώρα από την κρίση χωρίς παραγωγή και ταυτόχρονα με θηριώδη παραοικονομία που ξεπερνά το 40% του ΑΕΠ της χώρας.

● Τα κόμματα που διαχειρίστηκαν το μνημόνιο ακολουθούν την συνταγή της μονομερούς επιβάρυνσης των δυνάμεων της εργασίας σε μισθούς συντάξεις και φόρους, με βαρύ το τίμημα της ύφεσης, της ανεργίας και της παραγωγής νέας φτώχειας. Εκκρεμούν ακόμα 17 δις ευρώ δημοσιονομικής προσαρμογής, θα τα πληρώσει πάλι ο εργαζόμενος λαός
● Παραπλανούν με την υποκριτική πρόταση για ανάπτυξη καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες για επανεκκίνηση της οικονομίας.

Θα χρηματοδοτήσουμε πάλι τους ίδιους κύκλους της παραοικονομίας που λήστεψαν τον εθνικό πλούτο μέχρι σήμερα;



Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

● Αξεπέραστος εθνικός στόχος είναι η μεταφορά πλούτου από όλους τους τομείς της παραοικονομίας προς τρεις κατευθύνσεις:
●● Την ελάφρυνση του εργαζόμενου λαού από τα βάρη της κρίσης.
●● Την πραγματοποίηση της δημοσιοοικονομικής προσαρμογής
●● Την δημιουργία αρχικού πλεονάσματος για την ανάπτυξη

● Η προώθηση της κάθαρσης σε όλους τους οικονομικοκοινωνικούς θεσμούς που δημιούργησαν τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος (το σύστημα υγείας, τον έλεγχο κωδικό με κωδικό των δαπανών του δημοσίου, την τεράστια φοροδιαφυγή – εισφοροδιαφυγή, το σύνολο των δημοσίων έργων, τις αμυντικές δαπάνες)
● Αναδρομικός έλεγχος, δήμευση και μεταφορά πλούτου από τις παράνομες καταθέσεις άνω των 300 δις ευρώ στις ελληνικές και ξένες τράπεζες.
● Αναδρομικός έλεγχος «πόθεν έσχες» για όλους τους πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους που διαχειρίστηκαν δημόσια εξουσία.
● Ανατροπή του φαύλου πολιτικού συστήματος εξουσίας και επαναθεμελίωση του μοντέλου της δημοκρατίας μας.
● Νέος αναπτυξιακός σχεδιασμός με στοχευμένες επενδύσεις υποκατάστασης των εισαγωγών στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της οικονομίας μας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
● Επανασχεδιασμός των μεταφορικών και ενεργειακών δικτύων για την επανασύνδεση της χώρας στο νέο γεωοικονομικό περιβάλλον.
● Υψηλή εθνική προτεραιότητα αποτελεί η ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής και η ανάπτυξη της αγροδιατροφικής βιομηχανίας της χώρας.

Δυόμιση χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας αγωνίστηκα για την αλλαγή πορείας της χώρας.

ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Ιστοσελίδα: www.iliastheodoridis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.