Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Βιογραφικό Πόπης Φουντουκίδου - Υπ. Βουλευτή ΝΔ

Γεννήθηκε στην Κρύα Βρύση Γιαννιτσών. Έγγαμη, με τον Αχιλλέα Φουντουκίδη Ιατρό. Έχει δύο γιους.

Επάγγελμα: Δικηγόρος.
Σπουδές: Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υποψήφια Διδάκτωρ του Συνταγματικού Δικαίου.
Ξένες γλώσσες: Αγγλική.
Διεύθυνση: Γραφείο: Β. Ρώμα 4, 58100, Γιαννιτσά, τηλ.: 2382/023941-83103, φαξ: 2382/083695. Οικία: Β. Ρώμα 4, 58100, Γιαννιτσά, τηλ.: 2382/023165.

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες
Εξελέγη βουλευτής Πέλλας με τη Ν.Δ. 2 φορές στις εκλογές του 1989 (Ιουνίου και Νοεμβρίου), του 1993, του 1996, του 2000, του 2004 και του 2007. Υπήρξε μέλος των Διακομματικών Επιτροπών για την αγροτική πολιτική, το σωφρονιστικό σύστημα, τη θέση της γυναίκας και την καταπολέμηση των ναρκωτικών.

Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες
Ιδρυτικό μέλος πολιτιστικών, κοινωνικών και αθλητικών συλλόγων. Από το 1985 δραστηριοποιήθηκε στο χώρο του Απόδημου Ελληνισμού με σειρά επισκέψεων και διαλέξεων σε συνέδρια σε όλο τον κόσμο.

Υπήρξε Πρόεδρος στην Ο.Κ.Ε. Απόδημου Ελληνισμού και αντιπρόεδρος στις Ο.Κ.Ε. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δικαιοσύνης και Τουρισμού, κατά περιόδους μέλος των Ο.Κ.Ε. της Ν.Δ. Γεωργίας, Τουρισμού, Δημόσιας Τάξης, Εξωτερικών και Άμυνας, Υγείας- Πρόνοιας, μέλος από της συστάσεώς της στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού.

Επικεφαλής της Γραμματείας Γυναικών της Ν.Δ. (1993-1996). Οργάνωσε διασκέψεις και διημερίδες για την ισότητα της γυναίκας, την προστασία των παιδιών, την οικογένεια, την εργασία και την ένταξη της πολιτικής της ισότητας σε επιμέρους πολιτικές. Οργάνωσε το γυναικείο τμήμα του κόμματος Muslim League του Πακιστάν. Εργάσθηκε για τη δημιουργία γυναικείων τμημάτων σε κόμματα της Αλβανίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Διετέλεσε επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της Πολιτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (EUW) και επικεφαλής του Ελληνικού τμήματος για τη Διατροφή και τη Γεωργία της ίδιας ένωσης, και εξελέγη αντιπρόεδρος του τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της εν λόγω ένωσης.

Το 1996 διετέλεσε επικεφαλής της γραμματείας κοινοβουλευτικής στήριξης της Ν.Δ.

Από τον Ιούλιο του 2000 ορίσθηκε γραμματέας της Γραμματείας Παλιννοστούντων και Ειδικών ομάδων πληθυσμού της Ν.Δ., θέση που κατέχει μέχρι σήμερα.

Τον Μάρτιο του 2003 εξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Ν.Δ. Το 2004 εξελέγη Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού.

Συνεργάσθηκε με την γραμματεία προγράμματος της Ν.Δ. στην κατάρτιση του προγράμματος για την Αγροτική πολιτική, τον Τουρισμό, την Εργασία, τους Τσιγγάνους και τους Ομογενείς από χώρες της τέως Ε.Σ.Σ.Δ.

Πήρε μέρος σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά συνέδρια και διασκέψεις. Εισηγήτρια σε σημαντικά Νομοσχέδια όπως της μετατροπής του Ο.Γ.Α. σε ταμείο κύριας ασφάλισης, Τουριστική εκπαίδευση κ.ά.

Οργάνωσε ημερίδες σε όλη την Ελλάδα και επισκέψεις σε Κύπρο, Γεωργία, Ουκρανία. Έλαβε μέρος σε όλα τα συνέδρια του ΣΑΕ και σε κοινοβουλευτικές αποστολές σε Ευρώπη, Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Κίνα, Νότια Αφρική όπου συμμετείχε και σε ομάδα Ιεραποστολής.

Προσκλήθηκε στις Η.Π.Α. στο πλαίσιο του προγράμματος International Visitors του STATE DEPARTMENT, το οποίο περιελάμβανε συναντήσεις και συζητήσεις στο National Security Council, National War College, National Defense University, State Department, Congress, O.H.E., Turkish American Association κ.ά. για θέματα Εξωτερικής Πολιτική, θέση της Ελλάδος στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, Ελληνοτουρκικές σχέσεις, Κυπριακό, ΝΑΤΟ. Επίσης ήλθε σε επαφές με παράγοντες για ανταλλαγή απόψεων σε θέματα Γεωργίας στο UC DAVIS στη πολιτεία της Καλιφόρνιας στο Σακραμέντο, Τουρισμού στη Νέα Ορλεάνη, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Μειονοτήτων στο Ελ Πάσο. Έδωσε διαλέξεις και αντάλλαξε απόψεις σε Πανεπιστήμια της Αμερικής και σε χώρες της Μεσογείου και της Ευρώπης.

Δημοσιεύσεις
Έχει στο ενεργητικό της τέσσερις(4) εκδόσεις εντύπων με θέμα: «Η ενδιάμεση αναθεώρηση της Αγροτικής Πολιτικής», «Γυναίκα: Η σύγχρονη πρόταση(Έχει εκδοθεί ως πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας)», «Ελληνισμός από της χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, Παλιννόστηση (Έχει εκδοθεί ως πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας)», «Έλληνες Ρομά, η ενσωμάτωσή τους στην Ελληνική κοινωνία (Έχει εκδοθεί ως πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας)».

Έχουν δημοσιευτεί άρθρα της σε εφημερίδες. Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένα από αυτά:
«Το Αγροτικό πρόβλημα στην Ελλάδα», «Η προοπτική της καλλιέργειας Βάμβακος στην Ελλάδα», «Ελληνική Γεωργία: Ζητείται ΕΛΠΙΣ», «Ελληνική Γεωργία: Πολιτικός Αγνοούμενος», «Ευρωπαϊκές Πολιτικές και Κοινωνική Συνοχή», «Η Ευρώπη δεν μπορεί να αποκτήσει Πολιτική Οντότητα χωρίς Ευρωπαϊκό Στρατό», «Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση - Επιτάχυνση», «Περιβάλλον και Ενέργεια στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», «Υδάτινοι πόροι: Ο εφιάλτης του μέλλοντος», «Γυναίκες και Πολιτική», «Οι Γυναίκες αναμορφώνουν την Πολιτική», «Οι Γυναίκες στα Κέντρα λήψης Αποφάσεων», «Η Γυναίκα στο Συνδικαλισμό», «Επιστροφή στην Πολιτική», «Η Νέα Δημοκρατία στο σταυροδρόμι Νέων εξελίξεων», «Εργασία στον 21ο αιώνα», «Μικρές και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Ελληνική Οικονομία», «Γυναικεία εργασία και ανεργία», «Μια Δυναμική Πολιτική για τον Τουρισμό», «Τοπικά σύμφωνα Απασχόλησης», «Ελληνική Διασπορά», «Απόδημος Ελληνισμός» έχει υιοθετηθεί ως Κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, «Το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα», «Απόδημη Ελληνίδα», «ΗΠΑ και Ελληνική Εξωτερική Πολιτική», «Διεύρυνση του ΝΑΤΟ», «Συνταγματική Αναθεώρηση, Συνταγματικό Δικαστήριο », «Ελληνική Αστυνομία και Ασφάλεια του Πολίτη», «Η οικογένεια σήμερα», «Η Παράδοση ως παράγων Εθνικής Αυτογνωσίας», «Έλληνες ΡΟΜΑ: Παιδιά ενός κατώτερου Θεού, η πρότασή μου».

Επιτροπές της Βουλής
1. Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου Θέση: Αντιπρόεδρος
2. Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης Θέση: Μέλος
3. Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Μέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.