Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Βιογραφικό Δάνη Τζαμτζή - Υπ. Βουλευτή ΝΔ

Ο Ιορδάνης Τζαμτζής γεννήθηκε στο Μαυροβούνι Πέλλας στις 2 Φεβρουαρίου 1961. Οι γονείς του Συμεών και Παρασκευή Τζαμτζή ήταν αγρότες. Από πολύ νεαρή ηλικία, μόλις δέκα ετών, ανέλαβε τα ηνία της οικογένειάς του λόγω της απώλειας του πατέρα του. Όλα αυτά τα χρόνια έζησε από πολύ κοντά τις αγωνίες των αγροτών, γεγονός που καθόρισε τη μετέπειτα πορεία του. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στο Μαυροβούνι και συνέχισε στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Σκύδρας.

Σπουδές: Το 1979 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, όπου σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα εργαζόταν. Ταυτόχρονα με τις σπουδές του, εκπλήρωσε και τη στρατιωτική του θητεία ως οπλίτης στα τεθωρακισμένα. Νέος, ενθουσιώδης, με οράματα, ανησυχίες και διάθεση προσφοράς στον τόπο, θέτει στόχους. Η πολιτική του πορεία ξεκινά.

Πολιτική Δράση: Το 1977 είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ΟΝΝΕΔ Σκύδρας. Το 1979, πρωτοετής φοιτητής, οργανώθηκε στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και στην ΟΝΝΕΔ Κ.Πατησίων. Από το 1982 ήταν Γεν. Γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Κ. Πατησίων και μέλος του Δ.Σ. του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής. Από το 1983 ως το 1985 διετέλεσε Πρόεδρος της Α1 Νομαρχιακής ΟΝΝΕΔ και ταυτόχρονα μέλος της Γραμματείας Λεκανοπεδίου Αττικής. Από το 1985 ως το 1988 υπήρξε ενεργό μέλος του Εκτελεστικού γραφείου της ΟΝΝΕΔ, υπεύθυνος Λεκανοπεδίου Αττικής πραγματοποιώντας για πρώτη φορά εκλογές σε όλα τα επίπεδα της κομματικής οργάνωσης στην Αθήνα. Το 1987 και το 1989 εκλέχθηκε δύο φορές μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Από το 1989 ορίσθηκε πολιτικό στέλεχος στο Νομό Πέλλας.

Τοπική αυτοδιοίκηση: Γεμάτος εμπειρίες και γνώσεις συνεχίζει την προσφορά. Το Νοέμβριο του 1989 εκλέχθηκε Δήμαρχος στο Δήμο Σκύδρας ο οποίος προήλθε από εθελούσια συνένωση έξι (6) Κοινοτήτων. Ήταν ο νεότερος Δήμαρχος πανελλαδικά, ηλικίας τότε 28 ετών. Το 1990 και το 1994 ο λαός του Δήμου Σκύδρας ανανεώνει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του. Εκλέγεται Δήμαρχος για δύο ακόμη 4ετίες. 0 Δήμος Σκύδρας μπήκε στη λεωφόρο της ανάπτυξης. Τα Έργα Πνοής, έκαναν τον Δήμο Σκύδρας από τους καλύτερους στην Ελλάδα. Αναγνωρισμένος ακόμα και από τους αντιπάλους του, χαρακτηρίστηκε ο «αναμορφωτής του Δήμου Σκύδρας».

Ακόμη διετέλεσε:

Περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας τα έτη 1988-1989 στους Νομούς Σερρών, Κιλκίς, Ημαθίας και Πιερίας.

Μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας στην Αθήνα από το 1989-1992 με απόφαση του τότε πρωθυπουργού Τζανή Τζανετάκη.

Μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πέλλας από το 1990 έως το 1994.

Αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Πέλλας από το 1990-1994 και μέλος της ΤΕΔΚ από το 1994-1998.
Αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Πέλλας ΑΕ την τετραετία 1994-1998. Μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Έδεσσας από το 1990. Πρόεδρος του Σκοπευτικού Συλλόγου Σκύδρας από το 1995. Μέλος της ΟΚΕ Εσωτερικών, Αθλητισμού και Δημοσίων Έργων από το 1997. Μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Έδεσσας το 1990-1994.

Ελληνική Βουλή
Το 2000 ο Ιορδάνης Τζαμτζής με την στήριξη των πολιτών της Πέλλας εξελέγη Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Το 2004 και το 2007 επανεξελέγη Βουλευτής.

Στις εκλογές του 2009 δεν εκλέχθηκε παρά το γεγονός ότι αύξησε τις ψήφους του.

Από τα έδρανα του Κοινοβουλίου άσκησε έντονο κοινοβουλευτικό έλεγχο επιτυγχάνοντας λύσεις για τα πλείστα προβλήματα της Πέλλας. Αγωνίστηκε για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους εργάτες, τις επιχειρήσεις, τους δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους νέους και τους συνταξιούχους. Μίλησε δεκάδες φορές για τα προβλήματά τους στην Ολομέλεια και στις Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής. Υπήρξε 4ος βουλευτής ανάμεσα στους 300 της Βουλής και 1ος μεταξύ των βουλευτών του Ν. Πέλλας σε ερωτήσεις και ομιλίες (σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύει το περιοδικό Βουλή και Ευρωβουλή).
Από τα τέλη του 2004, με απόφαση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή ορίστηκε Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας.

Συμμετείχε στις
Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημ. Τάξεως και Δικαιοσύνης.

Διαρκής Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.

Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ανάπτυξης Περιφερειών.

Ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Ήταν μέλος της Γραμματείας Αγροτικού της Ν.Δ.

Από τον Απρίλιο του 2004 έως το 2009 ήταν Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, συμβάλλοντας στη νίκη των ανεξάρτητων Δημάρχων και Νομαρχών που υποστήριξε η Νέα Δημοκρατία το 2006.

Απο το 2007 εως 2009 ηταν Υπευθυνος του Κοινοβουλευτικου Τομεα Αγροτικησ Αναπτυξης και Τροφιμων.


Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια επιμόρφωσης:
α) του ΚΠΕΕ,
β) του ΚΙΠΑΕΑ (Κίνηση για την Ειρήνη)
γ) του Ιδρύματος Αντενάουερ (Γερμανίας),
δ) της ΚΕΔΚΕ,
ε) της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες.
Έχει συμμετάσχει σε επιμορφωτικά ταξίδια, ως Δήμαρχος και Βουλευτής στις ΗΠΑ, στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο, στην Αγγλία, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Δανία, στον Καναδά, στην Σερβία, στην Βουλγαρία, στην Ουγγαρία, στην Γερμανία και την Ταϊβάν για θέματα Αστικής Ανάπτυξης, Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αγροτουρισμού.

Έχει αρθρογραφήσει: στα περιοδικά "ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ", "ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ", "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ", "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ" και σε πολλές ημερήσιες εφημερίδες.

Επαγγελματικά: Είναι Πολιτικός Επιστήμων-Αγρότης.

Προσωπικά: Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Σαββάκη από το Μαυροβούνι Πέλλας και έχουν μία κόρη την Παρασκευή Τζαμτζή.


Ιστοσελίδα: www.dtzamtzis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.