Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Γ.Ανδρίτσος: Σύμμαχοι στην Επιχειρηματικότητα

Την ώρα που η ελληνική οικονομία προσπαθεί να ξαναβρεί το βηματισμό της και να ανασυγκροτηθεί, η προσπάθεια για στήριξη της επιχειρηματικότητας πρέπει να είναι συλλογική. Ο Β΄ βαθμός της τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλει να είναι αρωγός της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας είτε προέρχεται από νέους που αναζητούν εργασία, είτε πρόκειται για υφιστάμενες επιχειρήσεις.

Η πρόταση που κατέθεσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Ιωαννίδης για το «Σύμμαχο του επιχειρηματία», είναι
μια ουσιαστική και χρήσιμη πρωτοβουλία στήριξης της επιχειρηματικότητας. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ξεχωριστή υπηρεσία που θα λειτουργεί μέσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που σχετίζεται με την ενίσχυση και υποβοήθηση του επιχειρείν, με τελικό στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η Πέλλα σήμερα δοκιμάζεται από την ανεργία που καλπάζει και φθάνει μέχρι και το 50%. Πολλοί είναι οι νέοι που επιθυμούν να στραφούν στο επιχειρείν στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό, στη μεταποίηση και το εμπόριο. Χρειάζονται όμως βοήθεια και κατευθυντήριες γραμμές που θα αποκτήσουν μέσα από το « Σύμμαχο του Επιχειρηματία». Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα είναι μία ξεχωριστή, αυτόνομη υπηρεσία στελεχωμένη από ειδικά και εξειδικευμένα επιστημονικά στελέχη που θα έχουν ως μόνο έργο τους, την ολοκλήρωση συγκεκριμένων διαδικασιών που αφορούν στη σχέση του επιχειρηματία με τις μορφές κρατικής διοικητικής οργάνωσης.

Στην προσπάθεια αυτή επιθυμούμε να συνεργαστούμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη διευκόλυνση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Στην Πέλλα είναι πολύ σημαντική η δράση του επιμελητηρίου με το οποίο θα δουλέψουμε από κοινού για να βρεθούν λύσεις και να ανοίξουν νέοι δρόμοι. Θα ακούσουμε συμβουλές και θα στηρίξουμε υγιείς πρωτοβουλίες καθώς ο στόχος είναι κοινός. Τόνωση επιχειρηματικότητας και δημιουργία θέσεων εργασίας. Μπορούμε να δημιουργήσουμε νέα σύγχρονα εργαλεία στήριξης του επιχειρείν με τις πολλαπλές ανάγκες του, δημιουργώντας ένα δίχτυ ασφαλείας για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Στόχος μας η δημιουργία σταθερών και κερδοφόρων επιχειρήσεων για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.