Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Να συμπεριληφθεί η πρόταση του για την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των καταπατημένων εκτάσεων στο επικείμενο νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών ζητά ο Διονύσης Σταμενίτης

Στο επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών ζήτησε να συμπεριληφθεί η πρόταση που έχει καταθέσει σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των καταπατημένων εκτάσεων ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης, και η οποία αφορά στις περιοχές ανά την επικράτεια, όπως των πρώην στρατοπέδων «Φιλιππάκου» και «Καψάλη» Γιαννιτσών και «Καραμάν», «Ντερέ» και «Αγίου Μάρκου» Έδεσσας.

Ο κ. Σταμενίτης ήρθε εκ νέου σε επαφή με τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών υπογραμμίζοντας ότι, το σχέδιο νόμου, έτσι όπως διαμορφώνεται μέχρι σήμερα, δεν αντιμετωπίζει διαφορετικά τις μεμονωμένες καταπατήσεις από τις μαζικές εγκαταστάσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε εκτάσεις που ανήκαν στο Δημόσιο και ήταν αναξιοποίητες, μετά από σύμφωνη γνώμη των τότε τοπικών αρχών. Αναφερόμενος στο ιστορικό σημείωσε ότι:
«Η Ελλάδα αντιμετώπισε πολλά θέματα με μετακινήσεις προσφύγων, αλλά και μετακινήσεις πληθυσμών λόγω διαφόρων πολιτικών ανωμαλιών. Οι μαζικές αυτές μετακινήσεις αντιμετωπίστηκαν από τις τότε αρχές με  μαζικές εγκαταστάσεις σε εκτάσεις που ανήκαν στο Δημόσιο και ήταν αναξιοποίητες. Οι εγκατασταθέντες έχτισαν τα σπίτια τους και ενσωματώθηκαν στις τοπικές κοινωνίες. Οι περιοχές αυτές πολύ σύντομα ενσωματώθηκαν στο σχέδιο πόλης και οι κάτοικοί τους αφομοιώθηκαν από τους ντόπιους πληθυσμούς αλλά δεν είχε πραγματοποιηθεί μεταβίβαση της γης στην οποία έκτισαν την κατοικία τους».

Ο Βουλευτής αναγνωρίζοντας την πρόθεση του Υπουργείου για οριστική τακτοποίηση του ζητήματος προς όφελος τόσο αυτών που κατέχουν τα ακίνητα όσο και για το Δημόσιο μέσω της εξαγοράς, ζήτησε να τύχουν της ίδιας μείωσης στην τιμή εξαγοράς και αυτοί που κατέχουν ακίνητα στα οποία περιλαμβάνονται κτίσματα, και παράλληλα την πρόβλεψη για πρόσθετη μείωση ύψους 50 % στις ήδη προβλεπόμενες μειώσεις του άρθρου 5 του σχεδίου νόμου.


Από την πλευρά τους τα στελέχη του Υπουργείου ενημέρωσαν ότι ήδη εξετάζονται οι προτεινόμενες, από τον ίδιο, ρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.