Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

Οχι πια "σχέδια" για την Πέλλα, μόνο έργα.

Τριανταπέντε μέρες πριν τις εκλογές ο νύν αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και εκ νέου υποψήφιος, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, μας ανακοίνωσε περιχαρής ότι έχει ολοκληρώσει "σχέδιο και  πρόγραμμα επανεκκίνησης και ενδυνάμωσης της πραγματικής οικονομίας". 

Για τους πολίτες της Πέλλας είναι προφανές, εκ του αποτελέσματος,  ότι επί τριάμιση χρόνια ο κ. Θεοδωρίδης απλώς "σχεδίαζε" . Πόσες θητείες άραγε του χρειάζονται για να αποφασίσει και πόσες άλλες για να εφαρμόσει τους σχεδιασμούς του; 

Η Πέλλα είναι η μόνη Περιφερειακή Ενότητα της Κεντρικής Μακεδονίας που παραμένει απομονωμένη από τα μεγάλα εθνικά οδικά δίκτυα, Η απερχόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας δεν διεκδίκησε την ένταξη ώριμων έργων σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, το έργο της εξαντλήθηκε σε "σχεδιασμούς" και επέδειξε εγκληματική, για τον τόπο, ολιγωρία. 

Ο κ. Θεοδωρίδης μας ξάφνιασε ευχάριστα λέγοντας ότι εστιάζει το ενδιαφέρον του στον πολιτισμό και τον τουρισμό. Ισως εκπλαγεί εάν πληροφορηθεί ότι για τους ξένους η Πέλλα είναι μια χώρα που ανάγεται στη σφαίρα του μύθου. Στην πρόσφατη τουριστική έκθεση του Βερολίνου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσωπήθηκε μόνο από περιφερειακούς συμβούλους της Χαλκιδικής και της Πιερίας. 

Ο απολογισμός της έκθεσης καταγράφει πρωτοφανή αριθμό κρατήσεων από Γερμανούς τουρίστες σε περιοχές που ήταν παρούσες στην έκθεση, για την προσεχή τουριστική περίοδο. Ποιόν άραγε εγκαλεί ο επικεφαλής της παράταξης που διοικεί, Απόστολος Τζιτζικώστας όταν μιλά για την τουριστική στασιμότητα της Πέλλας; 

Ας μην αναλώνονται σε ευχολόγια και προφανείς επισημάνσεις. Οι σχεδιασμοί έπρεπε να είχαν γίνει πράξη εδώ και καιρό. Οι καιροί ου μενετοί έλεγε ο σπουδαιότερος ιστορικός της αρχαιότητας Θουκυδίδης. Και από αρχαιότητες γνωρίζουμε καλά εδώ στην Πέλλα. 

Ας τις προβάλλουμε, τουλάχιστον μέχρι να μας φέρουν...θάλασσα και να δικαιούμαστε έτσι να συμμετέχουμε σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις. 

Γιάννης Ανδρίτσος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας 
με το συνδυασμό "Περιφέρεια Πρωταθλήτρια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.