Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

«Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ: 1994-2014, 20χρόνια μετά την απόφαση της Βουλής Των Ελλήνων». Μία ιδιαίτερη ημερίδα στη Κατερίνη

Η ημερίδα  που πραγματοποίησαν οι Ποντιακοί   σύλλογοι του Νομού  Πιερίας  Πιερίας στην Κατερίνη με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι ετών από την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη Βουλή των Ελλήνων, είχε μία σημαντική ιδιαιτερότητα. Τη συμμετοχή Τούρκων διανοουμένων  που εδώ και χρόνια αγωνίζονται για την αναγνώριση της Γενοκτονίας Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, αλλά και για την ελευθερία του Κουρδικού λαού.
 

Στη σημαντική αυτή εκδήλωση, μίλησαν ο συγγραφέας Σαίτ Τσετίνογλου  και ο Θεοφάνης Μαλκίδης,  μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών,
ενώ ο εκδότης και συγγραφέας Ραγκίπ Ζαράκολου έστειλε την ομιλία του αφού δεν μπόρεσε να συμμετάσχει λόγω επιδείνωσης της υγείας του.

Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους των Ποντιακών Σωματείων ο Δημήτρης Προκοπίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο σκεπτικό πραγματοποίησης, αλλά και στη μοναδικότητά της λόγω της παρουσίας των Τούρκων διανοουμένων. Στη συνέχεια χαιρέτησε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Αρμενικής Επιτροπής Ελλάδας Μπεντρός Χαλατζιάν,  ο οποίος τόνισε τον κοινό αγώνα Αρμενίων και Ελλήνων, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Ασσυρίων Ελλάδας Κυριάκος Μπατσάρας στο χαιρετισμό που έστειλε,  επισήμανε τον κοινό αγώνα που δίνεται για την αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Αμέσως μετά ο φιλόλογος Πάρις Παπαγεωργίου που μετέφρασε τις  εισηγήσεις των Τούρκων  δημοκρατών,   διάβασε την ομιλία του Ραγκίπ Ζαράκολου- ο οποίος  αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αναγνώρισης της Γενοκτονίας Αρμενίων και Ελλήνων  ως   καθήκον και χρέος της ανθρωπότητας καθώς και στην στάση της Τουρκίας η οποία συνεχίζει να αρνείται το έγκλημα. Ο Ραγκίπ Ζαράκολου  λίγες μέρες πριν μίλησε στην Γερουσία των ΗΠΑ που ενέκρινε σχετικό ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο Σαϊτ Τσετίνογλου  αναφέρθηκε στη Γενοκτονία στον Πόντο δίνοντας έμφαση πέρα από τη δολοφονία χιλιάδων ανθρώπων και στη λεηλασία των περιουσιών τους από τους θύτες τους. Αναφέρθηκε ενδεικτικά σε δεκάδες περιπτώσεις όπου οι Νεότουρκοι και οι Κεμαλικοί λεηλάτησαν τον πλούτο των Ελλήνων, συνεχίζοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο τη Γενοκτονία και την εκδίωξή τους.

   Ο Θεοφάνης Μαλκίδης στην εισήγησή του, αναφέρθηκε στη διαδρομή των Ελλήνων από την Τραπεζούντα  και τη Γενοκτονία έως την  προσφυγιά και επικέντρωσε την ανάλυσή του στον εγχώριο και διεθνή αγώνα αναγνώρισης της Γενοκτονίας. Αγώνας ο οποίος όπως τόνισε παρότι έχει πολλές δυσκολίες και εμπόδια από τα δύο μέτωπα –  άρνηση της Τουρκίας και  εχθρότητα- αδιαφορία της Ελλάδας –  θα είναι νικηφόρος.

Την ημερίδα παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες από την Κατερίνη αλλά και από άλλες περιοχές, τιμώντας τον αγώνα που δίνεται για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, ο οποίος εδώ και καιρό έχει ως συμπαραστάτες τους Τούρκους δημοκράτες! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.