Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στα Γιαννιτσά

Με ιεροπρέπεια πραγματοποιήθηκε η ιερά πανήγυρη του μεγαλοπρεπούς ναού του Αγ. Γεωργίου στην πόλη των Γιαννιτσών. Στον πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος και ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας π. Χρυσόστομος Πλίσκας.
Ανήμερα της εορτής πραγματοποιήθηκε πανηγυρικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ι. Μονής Αγ. Διονυσίου του εν Ολύμπου Αρχιμ. Μάξιμου, συμπαραστατουμένου από τον Πανοσιολογιώτατο ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Εδέσσης, Αρχιμ. Νικόδημο, ο οποίος και εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη.


Η Ι. Μονή Αγ. Διονυσίου του εν Ολύμπω, κατόπιν αιτήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, κ. Ιωήλ, έφερε προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών ιερά λείψανα των Αγίων Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Νικολάου, Επισκόπου Μύρων, από λειψανοθήκη του 1820. Ο προϊστάμενος του ναού και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτου ευχαρίστησαν θερμά το σεβάσμιο γέροντα, ο οποίος σε ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα θυμήθηκε τα δεκαοχτώ χρόνια διακονίας του στην Ι. Μητρόπολη Εδέσσης, καθώς και την χειροτονία του εις διάκονο στο συγκεκριμένο ναό από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Εδέσσης κυρό Καλλίνικο.

Στον πανηγυρίζοντα ναό παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, ο Δήμαρχος Πέλλας, οι βουλευτές του νομού Γ. Καρασμάνης, Δ. Σταμενίτης, Θ. Τζάκρη, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και λοιποί σύμβουλοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόσμος και τις δύο μέρες κατέκλυσε τον Ιερό Ναό, ενώ το προσκύνημα των ιερών λειψάνων συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή του Θωμά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.