Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Στέγαση Δημοσίων Υπηρεσιών στον Δήμο Πέλλας

Με θλίψη μου διαπίστωσα τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, που έχουν οι συνάδελφοι μας, στο Τμήμα Μεταφορών και Επικοινωνιών Γιαννιτσών. Το παραπάνω Τμήμα μεταφέρθηκε πρόσφατα στο κτίριο του πρώην Δήμου Κύρρου, χωρίς όμως να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Σημειώνω ότι την όλη μεταφορά την πραγματοποίησαν
οι συνάδελφοι με προσωπική εργασία.

            Σήμερα αναγκάζονται να εργάζονται πέντε (5) συνάδελφοι σε έναν πολύ στενό γραφείο με πολλές δυσκολίες, ενώ  ακριβώς δίπλα στο γραφείο του Διευθυντή, υπάρχει το υπερπολυτελές γραφείο του Αντιδημάρχου, το οποίο είναι σχεδόν κλειστό. Παρακαλώ τον Δήμαρχο Πέλλας να φροντίσει άμεσα να δοθεί τουλάχιστον το γραφείο του Αντιδημάρχου (το οποίο μπορεί να μεταφερθεί στο ισόγειο) στην Υπηρεσία του Τμήματος Μεταφορών, για να μπορούν οι συνάδελφοι να λειτουργούν αξιοπρεπώς και οι πολίτες να απολαμβάνουν μία πιο λειτουργική και ποιοτική  υπηρεσία.

            Θα ήθελα επίσης με την ευκαιρία να θέσω και ένα θέμα που αφορά την λειτουργία υπηρεσιών στον Δήμο Πέλλας. Είναι γνωστή η προσπάθεια που καταβάλει η πολιτεία να στεγασθούν οι Υπηρεσίες σε Δημόσια κτίρια. Ο κάθε Δήμος πρέπει να συμβάλει προς αυτήν την προσπάθεια, για να μπορέσουν οι πολίτες του να έχουν στον τόπο τους, Δημόσιες Υπηρεσίες προς εξυπηρέτηση τους.

             Η αποξήλωση Υπηρεσιών, που επήλθε τα τελευταία χρόνια από τις περιφερειακές πόλεις είναι μεγάλη και επιζήμια για τις τοπικές κοινωνίες. Για να μην έχουμε ακόμα πιο άσχημες καταστάσεις, ζητώ να παραχωρηθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (με αμοιβαίες ενέργειες) ο χώρος που ήταν τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού προηγουμένως αδειάσουν και τα γραφεία εκεί, τα οποία είναι κλειστά (μερικά έχουν καταληφθεί και χρησιμοποιούνται παράτυπα) και να δοθεί όλος ο χώρος  για την στέγαση των τμημάτων της  Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης.

             Υπάρχουν πολλοί χώροι στην Πόλη των Γιαννιτσών που επιτέλους πρέπει να αξιοποιηθούν και να εγκατασταθούν Δημόσιες υπηρεσίες που  έχει ανάγκη ο τόπος και οι οποίες σήμερα στεγάζονται σε ενοικιαζόμενους χώρους. Επίσης θα μπορούσανε  να λειτουργήσουν και νέες σε ευρύτερο  διανομαρχιακό επίπεδο.

            Παρακαλώ τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Πέλλας και τον Δήμαρχο Πέλλας να φροντίσουν άμεσα και να συστήσουν  ευέλικτη επιτροπή, που θα καταγράψει τα δημόσια κτήρια στον Δήμο Πέλλας και θα προτείνει τρόπο ανάπτυξης  των Δημοσίων Υπηρεσιών.


Με εκτίμηση
Ερυθρόπουλος  Κοσμάς

Πρόεδρος Τοπικού Τμήματος Π.Ε. Πλελλας 

Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Σ.Ε.ΠΕ.ΚΕ.Μ.

Μέλος Γενικού Συμβουλίου Ομοσπονδίας Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε

Τηλ 6984854948    Email kerithropoulos@pella.gr

         

        Προς

        1)Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.  Πέλλας κ Θεόδωρο Θεοδωρίδη

        2)Δήμαρχο Πέλλας  κ Γρηγόρη Στάμκο

3) ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.