Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ο υπ. Δήμαρχος Σκύδρας Μιχάλης Καραγιάννης απαντά μέσω facebook για τα λατομεία Μανδάλου

Οι νέες τεχνολογίες παίζουν πλέον ενεργό και σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα μας. Συγκεκριμένα, με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο υποψήφιος Δήμαρχος Σκύδρας Μιχάλης Καραγιάννης ξεκαθάρισε την θέση του για το θέμα των λατομείων Μανδάλου. Διαβάστε με έντονα γράμματα τι ακριβώς έγραψε...

"Επειδή κάποιοι θέλουν να με ταυτίσουν με συμφέροντα του κ. Παυλίδη στο δήμο Σκύδρας και επειδή στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί ,θέλω να σημειώσω τα εξής:
Απάντηση μέσω fb

Ο κ. Παυλίδης κατέθεσε αίτηση στο δήμο Σκύδρας με την οποία ζητούσε να χαρακτηριστεί η σύμβαση για την εκμετάλλευση του λατομείου Μανδάλου επαχθής, ζητούσε την τροποποίηση αυτής και πρότεινε την δραστική μείωση των μισθωμάτων επικαλούμενος την οικονομική κρίση και την γενικότερη απραγία στον τομέα των δημοσίων έργων. Ο δήμαρχος Σκύδρας ανταποκρινόμενος στην αίτηση αυτή κατέθεσε μέσω της εξουσιοδοτημένης δικηγόρου του πρόταση προς το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σκύδρας στην συνεδρίαση του Ιούλη του 2013 στην οποία προβλέπονταν η διατήρηση του παγίου μισθώματος των 47.000 ευρώ και η μείωση του αναλογικού μισθώματος από τις 318.000 ευρώ που είναι σήμερα στις 23.000 ευρώ έτσι ώστε η συνολική ετήσια οφειλή του εν λόγω επιχειρηματία να διαμορφώνονταν από τις 365.000 χιλιάδες στις 70.000 ευρώ. Πρότεινε λοιπόν ο δήμαρχος Σκύδρας στο σώμα του δημοτικού συμβουλίου μείωση των μισθωμάτων στο εξωφρενικό ποσοστό του 81%!!! Εκείνη τη μέρα βέβαια κάποιοι που δεν ήθελαν να εναντιωθούν στην πρόταση του δημάρχου (δεν είχε δοθεί ακόμη το δαχτυλίδι) αλλά ήθελαν να διατηρούν και προνομιακή σχέση μαζί του φρόντισαν να λάμψουν δια της απουσίας τους. Το ποιοι είναι αυτοί φαίνεται (ή μάλλον δεν φαίνονται) ξεκάθαρα στο πρώτο βίντεο που έχω αναρτήσει... (εννοεί το 1ο βίντεο που μας απέστειλε ο συνδημότης μας κ. Χρήστος Τσιρανίδης και δημοσιοποιήσαμε εδώ).




Στη συνεδρίαση αυτή η πρόταση που κατέθεσα και ομόφωνα ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο ήταν η συγκρότηση τριμελούς επιτροπής αποτελούμενης από τους τρεις δικηγόρους δημοτικούς συμβούλους (Καρακελίδη Δαμιανό, Ιγνατιάδου Κατερίνα και Αλεξανδρίδου Ραχήλ) που έπρεπε σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο να γνωμοδοτήσει αν πράγματι η σύμβαση είναι επαχθής για τον κ. Παυλίδη και αν συντρέχουν οι λόγοι για την τροποποίηση της. Αυτό έγινε απορρίψαμε το αίτημα και ομόφωνα πάλι ψηφίσαμε την άσκηση ένδικων μέσων για την διεκδίκηση των οφειλομένων χρημάτων από τον δήμο Σκύδρας. Η διαφορά από εδώ και πέρα είναι ότι εγώ , ο κ.Καρακελίδης και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι πιστεύαμε ότι έπρεπε ακολούθως να εφαρμοστεί το άρθρο 8 της σύμβασης που ρητά αναφέρει ότι όταν ο ανάδοχος δεν εφαρμόζει τους όρους της σύμβασης ( δεν πληρώνει εν προκειμένω) κηρύσσεται έκπτωτος με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ενώ κάποιοι άλλοι μιλούσαν για σύμβαση επωφελή που δεν πρέπει να διακοπεί. Είναι σαν να λέμε ότι έναν Εργολάβο που του έχουμε αναθέσει την κατασκευή ενός έργου και αυτός δεν το κατασκευάζει δεν του καταγγέλουμε την σύμβαση και δεν τον κηρύσσουμε έκπτωτο γιατί μας έχει δώσει πολύ μεγάλη έκπτωση. Αυτά είναι απίθανα πράγματα, είναι νομικοί αυτοσχεδιασμοί ασχέτων και υποκρύπτουν παρασκήνιο και συναλλαγή που ακριβώς αναδεικνύεται μέσω του δεύτερου βίντεο που έχω ανεβάσει, έτσι για να ξέρουν οι πολίτες τί ρόλο ''βαράει'' ο καθένας μας στο δημοτικό συμβούλιο. Σε ότι με αφορά να δηλώσω ότι τις οφειλές του κ. Παυλίδη καμία απόφαση δημοτικού συμβουλίου δεν μπορεί να τις εξαλείψει και ότι είναι ξεκάθαρο ότι η δικαιοσύνη θα αποφασίσει για την τύχη τους και κανείς άλλος." (Και δημοσιοποίησε το 2ο βίντεο που μας απέστειλε χθες ο συνδημότης μας κ. Χρήστος Τσιρανίδης και δημοσιοποιήσαμε εδώ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.