Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Επεισοδιακή αποδείχθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σκύδρας της 15-04-2014

Πραγματοποιήθηκε χθες (15/4) απογευματινές ώρες με 40λεπτη καθυστέρηση, λόγω απουσίας αρκετών δημοτικών συμβούλων και ύστερα από τηλεφωνικές κλήσεις τόσο του δημάρχου όσο και συμβούλων για την έλευση του αναγκαίου αριθμού της πολυπόθητης πλειοψηφίας, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σκύδρας, η οποία περιείχε λεκτικές μονομαχίες, αντιπαραθέσεις αλλά και αποχωρήσεις! δημοτικών συμβούλων.
Και όμως, τίποτα αρχικά δεν προμήνυε την εξέλιξη αυτή, αφού εκεί που όλα κυλούσαν ήρεμα, κατά τη συζήτηση του 6ου θέματος που αφορούσε την έγκριση κυκλοφοριακής μελέτης με τίτλο ''πρότυπο σχέδιο φυσικών και ρυθμιστικών μέτρων για τον εξορθολογισμό των χρήσεων της οδικής υποδομής και τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος στη Σκύδρα'' και με αφορμή συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Καραγιάννη Μιχάλη
σε τοπικό μέσο... πήρε φωτιά η συζήτηση, όταν επανέλαβε ο δήμαρχος, μία προσβλητική έκφραση κατά την άποψή του, που είπε ο υπ. δήμαρχος κατά την παραπάνω συνέντευξη ότι '' κάποιοι παραπέταξαν τη μελέτη''.
Ύστερα από αντιπαράθεση που είχαν οι δύο άνδρες, στην συζήτηση παρενέβη και ο δημοτικός σύμβουλος Σεμερτζίδης, ο οποίος κατηγόρησε τον Καραγιάννη ότι διαδίδει στον δήμο διάφορες φήμες, σχετικά με την υπερβολική δαπάνη χορήγησης καυσίμων, λέγοντας ότι σε άλλους δήμους της Πέλλας με διπλάσια και τριπλάσια έκταση δαπανώνται μικρότερα ποσά για καύσιμα κίνησης των οχημάτων των δήμων, ενώ στον δήμο Σκύδρας με μικρότερη έκταση, η δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 680.000,00 χιλιάδων περίπου ευρώ. Ρώτησε μάλιστα αυτόν, αν προμηθευόταν καύσιμα για το δικό του αυτοκίνητο, εις βάρος του δήμου! Άμεσα αντέδρασε ο Καραγιάννης, λέγοντας ότι ως άμισθος διαχειριστής σε πρόγραμμα του δήμου και επειδή χρησιμοποιούσε το δικό του αυτοκίνητο, δεν ήταν δυνατό για τις μετακινήσεις του στη Θεσ/κη κλπ περιοχές να επιβαρυνόταν οικονομικά ο ίδιος.
Έντονη λογομαχία επίσης υπήρξε για το θέμα αυτό μεταξύ του δημάρχου και του δημοτικού συμβούλου Κωστόπουλου, όταν κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης απευθυνόμενος ο δήμαρχος προς τον Κωστόπουλο, του είπε ότι ''δεν ξέρεις τι λες'', με αποτέλεσμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας να αποχωρήσει. Με την αποχώρηση του Κωστόπουλου ο Καραγιάννης, ανέφερε ότι δεν υπάρχει πλέον πλειοψηφία στο σώμα, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη της Ιγνατιάδου, κατηγορώντας τον Καραγιάννη ότι δε γνωρίζει τον κανονισμό, αφού η πλειοψηφία απαιτείται μόνο κατά την έναρξη της συζήτησης και όχι στην πορεία. Σε ανταπάντηση ο Καραγιάννης ανέφερε παρόμοιο περιστατικό όπου σε προηγούμενα συμβούλια η Ιγνατιάδου... πιάστηκε αδιάβαστη σε ανάλογη περίπτωση.
Αμέσως μετά αποχώρησε και ο Καραγιάννης, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα θέματα να ψηφίζονται... εν ριπή οφθαλμού, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση αντιδημάρχου, η οποία απαίτησε την ενδελεχή συζήτηση αυτών για να ''ξέρουμε τι ψηφίζουμε'' όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Τελικά, όλα τα θέματα ψηφίσθηκαν ομόφωνα από το σώμα και ειδικότερα το 5ο θέμα, όπου ο δήμος δείχνοντας την ευαισθησία του σε θέματα δημοτών που αντιμετωπίζουν ανάγκη, ενέκρινε το ποσό των 1.000,00 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση οικογένειας που το άτυχο παιδάκι της αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.