Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Σαμαράς στο Reuters: Η Ελλάδα επέστρεψε, τα χειρότερα πέρασαν

Σαμαράς στο Reuters: 
Η Ελλάδα επέστρεψε, τα χειρότερα πέρασαν.
Το timing της έκδοσης ομολόγων θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στην αγορά, δεν αποκλείεται να γίνει στο πρώτο εξάμηνο, είπε ο πρωθυπουργός.

Τα χειρότερα της κρίσης πέρασαν για την Ελλάδα και η χώρα εξετάζει πλέον την έκδοση ομολόγων μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του στο Reuters.

Η Ελλάδα επέστρεψε”, είπε ο πρωθυπουργός. “Πριν από δύο χρόνια, ήμασταν το επίκεντρο της οικονομικής αστάθειας της περιοχής και ήμασταν μια ασταθής χώρα σε μια σχετικά σταθερή περιοχή. Τώρα, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική: Η Ελλάδα έχει σταθεροποιηθεί, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά και υπάρχει αυξανόμενη αστάθεια γύρω από την Ελλάδα”.


Αναφερόμενος στην προοπτική της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων, ο Αντ. Σαμαράς είπε ότι το timing της έκδοσης θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στην αγορά, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο αυτή να γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

Ο πρωθυπουργός εντόπισε τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης, σημειώνοντας ότι οι start up εταιρείες δημιουργούν θέσεις εργασίας για τους νέους. “Πιάσαμε πάτο και τώρα βρισκόμαστε στην ανοδική καμπύλη. Βρισκόμαστε στην αρχή της ανοδικής καμπύλης”, είπε.

Οι πιο σημαντικές λέξεις τώρα, είναι η σταθερότητα και η ανάπτυξη. Δεν πρέπει να χάσω την κατεύθυνσή μου. Μπροστά έως το τέλος. Δεν θα κάνω ζιγκ ζαγκ”.

Παρά τα προβλήματα της ανεργίας – ρεκόρ και των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα στην κρίση, τόνισε.

Η εικόνα και η αντίληψη για την Ελλάδα διεθνώς έχει αλλάξει επίσης. Μια νέα ψυχολογία και ένα νέο κλίμα εμφανίζονται στην Ελλάδα και για αυτό λέω ότι η Ελλάδα επέστρεψε”, σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.