Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

19η Μαΐου: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Με ομόφωνη απόφασή της, η Βουλή των Ελλήνων ανακήρυξε τη 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Οι Έλληνες τιμούμε τους σφαγιασθέντες και τους διωχθέντες αδελφούς μας.

Δεν ξεχνούμε ότι η Γενοκτονία αυτή είναι ένα από τα πιο στυγνά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Μία αποτρόπαιη, κεντρικά οργανωμένη επιχείρηση των Νεότουρκων, που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες Χριστιανούς: Έλληνες, Αρμένιους και Ασσύριους.

Δεν ξεχνούμε τον οικονομικό στραγγαλισμό με την άγρια φορολογία, τις επιτάξεις, την αναγκαστική στρατολόγηση των ανδρών στα «Αμελέ Ταμπουρού» και τη βίαιη εξόντωσή τους κάτω από συνθήκες ανείπωτης βαρβαρότητας.

Δεν ξεχνούμε τις διαβόητες Πορείες Θανάτου, στις οποίες γυναίκες και άνδρες, παιδιά και γέροι, οδηγούνταν σε άγρια βουνά ή σκοτεινές ερημιές, όπου άλλοι πέθαναν από τις κακουχίες κι άλλοι εξοντώνονταν από τους φρουρούς τους.

Ούτε τις εν ψυχρώ δολοφονίες του Ορθόδοξου Κλήρου.

Ούτε τη λεηλασία και την καταστροφή των μνημείων του Πολιτισμού μας, των Εκκλησιών και των Μοναστηριών μας.

Δεν ξεχνούμε προπάντων ότι οι Τραντέλλενες, οι τρανοί Έλληνες του Πόντου, περιπλανήθηκαν, ταλαιπωρήθηκαν, αλλά επέζησαν και είναι δίπλα μας. Στην ίδια την Ελλάδα αλλά και στις Κοινότητες της Διασποράς, παντού στον Κόσμο, στέκονται, σήμερα, ολόρθοι και περήφανοι, προσηλωμένοι στα ιδεώδη του Έθνους μας. Στους αγώνες για τα δίκαιά μας, αλλά και για την ανάταξη της Πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.