Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Αποτέλεσμα σύσκεψης Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με κοινοπραξία ΤΑΡ για αγωγό φυσικού αερίου

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΔΡΙΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ TAP

«Το αίτημα της τοπικής κοινωνίας των Σερρών για μεταφορά του σταθμού συμπίεσης του αγωγού φυσικού αερίου μακριά από οικισμούς είναι και η θέση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία μάλιστα αποτελεί και προεκλογική μας δέσμευση. Γι’ αυτό μέσα στις επόμενες ημέρες θα συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας εκπροσώπων της
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της κοινοπραξίας TAP, προκειμένου να καθοριστεί με κοινή απόφαση η νέα θέση όπου θα τοποθετηθεί ο σταθμός συμπίεσης. Η σημερινή θέση όπου βρίσκεται ο σταθμός δεν γίνεται αποδεκτή από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Από κει και πέρα, είναι πλέον ζήτημα χρόνου να υποβληθεί η τελική έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών όρων στην αρμόδια επιτροπή ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με την πολιτική απόφαση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά το πέρας της σημερινής σύσκεψης με στελέχη της διοίκησης της κοινοπραξίας Τ.Α.Ρ. A.E. (Trans Adriatic Pipeline A.G.) για την κατασκευή του αδριατικού αγωγού φυσικού αερίου, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του  Αντιπεριφερειάρχη Σερρών και αρμόδιου στον τομέα Υποδομών και Χωρικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. Γιάννη Μωυσιάδη, του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Θεοφάνη Παπά, του διευθυντή της κοινοπραξίας TAP Α.Ε. για την Ελλάδα Rikard Scoufias, των εκπροσώπων της κοινοπραξίας TAP Α.Ε. Στάθη Θεοδωρόπουλου και Anton Mifsud Bonnici, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Κ.Μ.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας T.A.P. Α.Ε., οι οποίοι, όπως τόνισε, «συνεργάζονται εξαιρετικά με την Περιφέρειά μας και από την πρώτη στιγμή βρίσκονται κοντά μας για να μας ενημερώσουν για το έργο, τη διαδικασία και τα χρονοδιαγράμματα του έργου, αλλά και να ακούσουν τις πιθανές ανησυχίες που διατυπώνονται, ενημερώνοντας αρμοδίως και όλες τις περιοχές απ’ όπου διέρχεται ο αγωγός». Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε ξεχωριστή αναφορά στη σπουδαιότητα του έργου της κατασκευής του αδριατικού αγωγού φυσικού αερίου TAP, τονίζοντας ότι «για τη χώρα μας και ειδικά για την Κεντρική Μακεδονία, είναι πραγματικά ένα πολύ σημαντικό έργο, διότι μας τοποθετεί στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη και ως χώρα και ως Περιφέρεια και, ταυτόχρονα, δημιουργεί, αμέσως ή εμμέσως, 2.000 θέσεις εργασίας στην περιοχή».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών και αρμόδιος στον τομέα Υποδομών και Χωρικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. Γιάννης Μωυσιάδης έκανε λόγο για την αναγκαιότητα σύστασης της επιτροπής για την επαναχωροθέτηση της υφιστάμενης θέσης του σταθμού συμπίεσης. «Και μόνο η αυξημένη ανησυχία του κόσμου μας υποχρεώνει και μας δεσμεύει να μην αποδεχθούμε την υφιστάμενη θέση του σταθμού συμπίεσης του αγωγού φυσικού αερίου TAP, η οποία στην περιοχή μας πλησιάζει κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ιδιαίτερα στην πόλη των Σερρών. Όσον αφορά την υπόλοιπη πορεία του έργου, δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας της υγείας των κατοίκων των Σερρών.  Το μόνο θέμα που εγείρεται είναι οικονομικό και το οποίο μπορεί να διευθετηθεί μέσω διαπραγμάτευσης μεταξύ των ιδιοκτητών των γεωργικών εκτάσεων από τις οποίες θα περάσει ο αγωγός και της κοινοπραξίας», σημείωσε ο κ. Μωυσιάδης.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της κοινοπραξίας TAP A.E. για την Ελλάδα Rikard Scoufias έκανε λόγο για μια εποικοδομητική σύσκεψη με στόχο να επιτευχθεί στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες. Ο κ. Scoufias επισήμανε τη σημασία του έργου όχι μόνο για την περιοχή, αλλά και για όλη την Ευρώπη, και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την πολύ καλή συνεργασία. «Μέλημά μας είναι να δημιουργήσουμε μία κοινή ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από μέλη της κοινοπραξίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να προχωρήσει το έργο και να ολοκληρωθεί με επιτυχία η κατασκευή του αγωγού στην Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Scoufias.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.