Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Θ. Καράογλου: H θυσία των 353.000 Ελλήνων του Πόντου αποτελεί φάρο για την πορεία του έθνους μας

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Η ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ 353.000 ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΦΑΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ» 

Με αφορμή τη συμμετοχή του στη χθεσινή (Δευτέρα 19 Μαΐου 2014) τελετή μνήμης που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα της θλιβερής επετείου της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από τις πατρογονικές τους εστίες, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, δήλωσε τα εξής:


 «Κάθε χρόνο η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης, μνημόσυνου και περισυλλογής για τους 353.000 Έλληνες του Πόντου που θυσιάστηκαν σε μια μαζική δολοφονία, η οποία ακόμα και σήμερα βασανίζει συνειδήσεις ανθρώπων και κρατών, αλλά και για τους χιλιάδες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν βίαια την πατρογονική τους γη και να γνωρίσουν την προσφυγιά, τον ξεριζωμό και την εγκατάλειψη των ιερών και των οσίων. Ενενήντα πέντε χρόνια μετά, η θυσία τους αποτελεί φάρο για την πορεία του Έθνους μας, ο οποίος μας δείχνει πως δίνονται οι μάχες για τη διαφύλαξη ιδανικών όπως η ελευθερία, η ισότητα, η ειρήνη και η δικαιοσύνη. Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου δεν λησμονείται, δεν διαγράφεται από συνειδήσεις και από την εθνική μας μνήμη. Όλοι οι Έλληνες, μονιασμένοι, ας ακούσουμε τα μηνύματα της πατρίδας μας και ας δείξουμε σε όλον τον κόσμο ότι δεν έχουμε χρεοκοπήσει από αξίες και ιδανικά. Ωσαννά στην Πόντια μάνα που γεννά τραντέλληνες. Αιωνία τους η μνήμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.