Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις υπερβολικές χρεώσεις των αγροτών για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ»



Σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη Αθανάσιο, προκάλεσε ο Βουλευτής κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με τη συμμετοχή των Βουλευτών κ.κ. Βλαχογιάννη Ηλία, Σκόνδρα Ασημίνα και Κουτσούμπα Ανδρέα και του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, τον Αναπληρωτή Υπουργό
Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λεονταρίδη Θεόφιλο, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μόσχο Κορασίδη, τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αποστολάκο Γρηγόρη και τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Οφίδη Αλέξανδρο.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι υπερβολικές χρεώσεις των αγροτών για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ
Ο Υπουργός κ. Τσαυτάρης καταρχήν ενημέρωσε τους Βουλευτές για το νομικό πλαίσιο υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ.
Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Τζαμτζής και οι άλλοι βουλευτές τόνισαν στην πολιτική ηγεσία ότι οι χρεώσεις των αγροτών για τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ είναι δυσβάσταχτες καθώς έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις όπου το κόστος υποβολής της δήλωσης έχει διπλασιαστεί ή τριπλασιαστεί από τους πιστοποιημένους φορείς και ζήτησαν να παρέμβει το Υπουργείο ώστε να μειωθεί το κόστος των δηλώσεων διότι η  οικονομική κατάσταση των αγροτών είναι άσχημη και δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τη δήλωση ΟΣΔΕ με αυτό το κόστος.
Ο κ. Τζαμτζής επεσήμανε ότι οι περισσότεροι αγρότες δεν γνώριζαν και δεν είχαν ενημέρωση ότι  μπορούσαν να υποβάλουν από 19 Μαρτίου έως 15 Μαΐου δωρεάν δηλώσεις ΟΣΔΕ δια μέσου των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Στη συνέχεια της σύσκεψης οι Βουλευτές ζήτησαν από την πολιτική ηγεσία:
α) Να δοθεί η δυνατότητα στον αγρότη να υποβάλλει τη δήλωση ΟΣΔΕ σε όποιον πιστοποιημένο φορέα επιλέξει ο ίδιος και όχι υποχρεωτικά σε όποιον φορέα του δώσει κωδικό. 
β) Να υπάρξει άμεσα παρέμβαση από τον Υπουργό  στη «ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» και αυτή στη συνέχεια να παρέμβει στους πιστοποιημένους φορείς ώστε να μην υπάρχουν αποκλίσεις στο κόστος και οι τιμές να παραμείνουν στα περσινά επίπεδα.
γ) Να πραγματοποιηθεί αυστηρός έλεγχος στους πιστοποιημένους φορείς και για το επόμενο έτος να πιστοποιηθούν περισσότεροι φορείς ώστε να υπάρξει ουσιαστικός ανταγωνισμός μεταξύ τους
δ) Να μπορούν περισσότερες  Περιφέρειες και οι Δήμοι να πιστοποιηθούν, όπως έγινε με την Περιφέρεια της Ηπείρου η οποία πιστοποιήθηκε και παρέχει δωρεάν την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ στους αγρότες.
ε) Στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει μεταβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ από την περσινή, ο αγρότης να δικαιούται να υποβάλλει δήλωση χωρίς να πληρώνει.
Τόσο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρης, όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Λεονταρίδης  (ο οποίος προήδρευσε της σύσκεψης μετά την αποχώρηση του κ. Τσαυτάρη λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων), δεσμεύτηκαν ότι θα αντιμετωπίσουν άμεσα το θέμα του κόστους υποβολής της δήλωσης ΟΣΔΕ ων αγροτών, αναγνωρίζοντας ότι είναι πραγματικά δυσβάσταχτο το κόστος για τους αγρότες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.