Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ίων Δραγούμης Έδεσσας: Επίσκεψη συλλόγου Περλεπέ ΠΓΔΜ

Το Σάββατο 10 Μαΐου 2014, η Κίνηση Δημοτών Έδεσσας «Ίων Δραγούμης», φιλοξένησε στην Ελλάδα, για μία ημέρα, 56 μέλη του συλλόγου Φιλίας και Συνεργασίας της πόλης του Περλεπέ της ΠΓΔΜ (Prilep-FYROM) οι «Δουρίοπες», ο οποίος εδώ και χρόνια κάνει μαθήματα Ελληνικής γλώσσας σε παιδιά και ενήλικες με Ελληνική ή μη καταγωγή.

 Ο σύλλογός μας, στηρίζει τον παραπάνω σύλλογο, με βιβλία και γραφική ύλη, όσο του επιτρέπουν τα οικονομικά των μελών του. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια φιλοξενούμε, για μία ημέρα κάθε φορά, πενήντα με εξήντα μαθητές, συνοδούς και δασκάλους του παραπάνω συλλόγου και τους ξεναγούμε στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας. Το 2010 και το 2013 τους ξεναγήσαμε στο μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, το 2011 στους αντίστοιχους χώρους της Βεργίνας και το 2012 του Δίου.

Φέτος, ξεκινήσαμε την φιλοξενία με επίσκεψη στους καταρράκτες της Έδεσσας
και την ανθοέκθεση που γίνεται κάθε χρόνο αυτές  τις ημέρες στο πάρκο των καταρρακτών. Δεύτερος σταθμός ήταν η ξενάγησή τουςστη Σχολή του Αριστοτέλη, στον κάμπο της Νάουσας, όπου είδαν την τοποθεσία και περπάτησαν τα χώματα όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον έφηβο Αλέξανδρο και τους φίλους του. Στην συνέχεια επισκεφτήκαμε το «βήμα του Αποστόλου Παύλου» στην Βέροια, εκεί όπου ο Απόστολος Παύλος κήρυξε τον λόγο του Χριστού στους Βεροιώτες. Στην Βέροια μείναμε και για φαγητό όπου ο κ. Κώστας Χασαπίδης από την Έδεσσα, που συμμετείχε στις επισκέψεις, προσέφερε ένα συμβολικό κέρασμα στους συμμετέχοντες. Η ημέρα έκλεισε με την επίσκεψή μας στους Βασιλικούς τάφους της Βεργίνας όπου οι φιλοξενούμενοι εντυπωσιαστήκαν από την επιβλητικότητα των μνημείων και τον πλούτο των αρχαίων Μακεδόνων. Ικανοποιημένοι από την άψογη φιλοξενία αναχώρησαν για την πόλη τους, ευχόμενοι να συνεχιστούν αυτού του είδους οι επαφές.

Τις ξεναγήσεις στην σχολή του Αριστοτέλη και στο βήμα του Αποστόλου Παύλου έκανε ο κ. Δημήτριος Γιουματζίδης Αντιπρόεδρος του συλλόγου μας και υπεύθυνος οργάνωσης της  φιλοξενίας ενώ την ξενάγηση στους Βασιλικούς τάφους της Βεργίνας την έκανε ο κ. Δημήτριος Κακαγιάννης, επίσημος ξεναγός στην Βεργίνα.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η κ. Αγγελική Κοτταρίδη,  προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων της Βεργίνας, και οι συνεργάτες της, έκαναν ότι ήταν δυνατό για την ομαλή εξέλιξη της επίσκεψης στους βασιλικούς τάφους, ο κ. Δημ. Κακαγιάννης έκανε δωρεάν την ξενάγηση και η κ. Νίνα Γκατζούλη,Συντονίστριας των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και Πρόεδρος της Ανωτάτης Αρχής του Διεθνούς Ιδρύματος  «Μεγάλου Αλεξάνδρου», ανέλαβε όλα τα έξοδα της φιλοξενίας. Υπενθυμίζουμε ότι τα έξοδα της περυσινής φιλοξενίας είχαν αναλάβει οι Παναγιώτης Μπαλτατζής και Βασίλειος Γκατζούλης, Αντιπρόεδρος και μέλος της Ανωτάτης Αρχής του Διεθνούς Ιδρύματος «Μεγάλου Αλεξάνδρου»  αντίστοιχα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του συλλόγου μας εκφράζουν θερμές ευχαριστίες σε όλους τους παραπάνω .
                                                                                                     

Ο  Πρόεδρος
Πέτρος Πριβαρτιτσάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.