Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τη «Νέα Ελλάδα» (βίντεο)

Πώς το όνομα έφτασε από μετεξέλιξη της ΝΔ να γίνει site και προεκλογικό σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ – «Ο ΣΥΡΙΖΑ υποκλέπτει το κεντρικό πολιτικό σύνθημα της ΝΔ», λέει το Μέγαρο Μαξίμου.

Σκληρή κόντρα για την χρήση του όρου “νέα Ελλάδα” ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ υποστηρίζει ότι ο όρος είναι δικός της και μέσα στην ένδεια ιδεών του ο ΣΥΡΙΖΑ τον καπηλεύεται χρησιμοποιώντας τον σαν σύνθημα.

Τα στελέχη του κόμματος επισημαίνουν ότι ο κ. Σαμαράς μιλούσε για τη Νέα Ελλάδα ήδη από το 2009 μετά την εσωκομματική του νίκη. Χρησιμοποίησε πρώτη φορά δημοσίως τον όρο τον ΣΕπτέμβριο του 2011 από το το βήμα της Διενθούς Έκθεσης Θεσσ

αλονίκης και τον επανέλαβε με έμφαση πριν από τις εκλογές του 2012 όπως και κατά την πρώτη παρουσίαση της πρόταση της ΝΔ για την συνταγματική αναθεώρηση. Η ΝΔ λέει ότι είναι αδιανόητο να αμφισβητεί κανείς και δη ο ΣΥΡΙΖΑ την πατρότητα του όρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως προχώρησε σήμερα στην δημιουργία ιστότοπου ενόψει των ευρωεκλογών με τον τίτλο “Νέα Ελλάδα” ενώ την έννοια αναλύει και ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο “Έθνος της Κυριακής”. 

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς από την Τρίπολη όπου μίλησε το Σαββατοκύριακο εξαπέλυσε σκληρή επίθεση για το θέμα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ: “Κι όταν σταθεροποιήσαμε τη Χώρα κι αποφύγαμε τα χειρότερα και βάλαμε στη συζήτηση ολόκληρο το σχέδιο μας για τη Νέα Ελλάδα, είδαν κι απόειδαν, κι άρχισαν κι εκείνοι να μιλάνε για τη Νέα Ελλάδα. Το υιοθέτησαν μάλιστα και σαν σύνθημα! Τόσος ήταν ο πανικός τους να μη μείνουν πίσω…Για να το πω απλά, Νέα Ελλάδα: Δεν είναι οι συνιστώσες από μεταλλαγμένους σταλινικούς! Δεν είναι οι επαγγελματίες εργατοπατέρες! Δεν είναι Νέα Ελλάδα οι συντεχνίες που λυμαίνονταν το δημόσιο! Δεν είναι Νέα Ελλάδα οι φανατικοί οπαδοί της δραχμής. Δεν είναι όσοι κάνουν κατάληψη στα δημόσια κτίρια, Νέα Ελλάδα. Δεν είναι εκείνοι οι οποίοι θεωρούν την Ευρώπη… δύναμη «ιμπεριαλιστική». Δεν είναι όσοι προσπαθούν κάθε τόσο να μειώνουν την αξία της Ελλάδας στην Ευρώπη και μας θέλουν να βγούμε και από το ΝΑΤΟ! Όλοι αυτοί είναι ό,τι πιο παλαιό, ό,τι πιο ξεπερασμένο υπάρχει…Αυτοί δεν είναι Νέα Ελλάδα. Ανήκουν στο χθες, στο βαθύ χθες, στην εποχή των παγετώνων και των δεινοσαύρων!”.

Στην συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας αναφέρει για τη νέα Ελλάδα: Εμείς λοιπόν ονειρευόμαστε μια νέα Ελλάδα. Και θα χτίσουμε μαζί με τον ελληνικό λαό τη νέα Ελλάδα. Μια νέα Ελλάδα που θα έχει δημόσια περιουσία που δεν θα ξεπουλιέται, θα φυλάσσεται για τις επόμενες γενιές. Δεν θα κουβαλά τα χρέη του παρελθόντος, θα είναι ανεξάρτητη και περήφανη. Μια νέα Ελλάδα με κράτος προς όφελος των πολιτών, που ο πλούτος της θα μοιράζεται δίκαια, τα κέρδη θα μοιράζονται στους παραγωγούς, και όχι στους μεσάζοντες. Μια νέα Ελλάδα δημοκρατική στην οποία θα είναι αυτονόητη η τήρηση του Συντάγματος και των νόμων. Και ξέρετε κάτι; Η νέα Ελλάδα δεν μπορεί να χτιστεί από κείνους που έχτισαν την παλιά, με τις μίζες και τα ρουσφέτια, με το κράτος λάφυρο και δυνάστη, με τα υλικά της διαπλοκής και της εκμετάλλευσης, με το σχέδιο της υποτέλειας και της υποταγής, με τους ακροδεξιούς και τους Μπαλτάκους”.

Σκλήρή ήταν και η ανακοίνωση της ΝΔ: «Στην απόλυτη πολιτική του γύμνια ο κ. Τσίπρας, δεν διστάζει να υποκλέψει το κεντρικό πολιτικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας για τη Νέα Ελλάδα. Εκείνο που όμως δεν καταλαβαίνει, είναι ότι στην πολιτική δεν αρκούν κλεμμένα συνθήματα, αλλά φρέσκιες ιδέες. Και μόνο φρέσκιες ιδέες δεν έχει ο κ. Τσίπρας, ο εκφραστής της πιο παλιάς Ελλάδας, που μας έφτασε στην κρίση. Γελάει ο κόσμος μαζί του…».

Για τον κ. Σαμαρά το “νέα Ελλάδα” δεν είναι μόνο το σύνθημα που κωδικοποιεί το σχέδιό του για την οικονομική μεταρρύθμιση και την πολιτειακή ανασυγκρότηση μέσω της αναθεώρησης του Συντάγματος. Είναι και το όνομα που θα δώσει στο νέο πολιτικό φορέα που σκοπεύει να δημιουργήσει μετά τις ευρωεκλογές και θα συμπεριλάβει εκτός από τη ΝΔ πολιτικούς από το ευρύτερο κεντροδεξιό φάσμα και από το ΠΑΣΟΚ. Είναι ο φορέας που ο κ. Σαμαρά θεωρεί ότι είναι απαραίτητος για να υλοποιήσει τη νέα αρχιτεκτονική της Ελλάδας της νέας Μεταπολίτευσης.

Το γεγονός όμως ότι ο ιστότοπος Νέα Ελλάδα ήδη υπάρχει στο διαδίκτυο δεν δημιουργεί θέμα για τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και το επικοινωνιακό του επιτελείο. Κι αυτό γιατί μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να τρόλαρε και να πρόλαβε τη ΝΔ κλείνοντας το neaellada.gr για να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα. Αλλά στην Νέα Δημοκρατία δεν χρειάζεται να απελπίζονται, αφού μετά από μια αναζήτηση που κάναμε, διαπιστώσαμε ότι το nea-ellada.gr είναι μεν κλεισμένο ...μιας και ανήκει στον ΔΟΛ, αλλά φανταζόμαστε ό,τι ο κ. Μουρούτης θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέρειες για να κλείσει κι αυτό το θέμα μ΄επιτυχία. 


Δείτε επίσης και το βίντεο που ανέβασε το enikos.gr με ρεπορτάζ από τις ειδήσεις του STAR...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.