Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Γ.Ανδρίτσος: "Η εντιμότητα κανενός δεν είναι δεδομένη. Περιμένω απαντήσεις κ. Θεοδωρίδη"

Ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν στο Γιάννη Ανδρίτσο εκατοντάδες φίλοι του που έσπευσαν από κάθε γωνιά του νομού Πέλλας να παρακολουθήσουν την κεντρική προεκλογική του ομιλία, το βράδυ της Δευτέρας, στα Γιαννιτσά. Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας με το συνδυασμό "Κεντρική Μακεδονία Περιφέρεια Πρωταθλήτρια", του Γιάννη Ιωαννίδη, έκανε
ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη βελτίωσης του οδικού δικτύου ως έναν σημαντικότατο παράγοντα για την ανάπτυξη νομού Πέλλας σε όλους τους τομείς.

Στηλίτευσε την αδιαφορία της απερχόμενης διοίκησης της περιφέρειας για χρονίζοντα σημαντικά προβλήματα όπως το τμήμα της εθνικής οδού από τα Γιαννιτσά μέχρι την Πέλλα, που πλημμυρίζει και γίνεται αδιάβατο σε κάθε ισχυρή βροχόπτωση, την παραμέληση των διαγραμμίσεων, του κατεστραμμένου οδοστρώματος, τα γεφύρια...της Αρτας, τις αφώτιστες περιοχές, την έλλειψη αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Γιαννιτσών, την εγκατάλειψη της τουριστικής ανάπτυξης του νομού, και κυρίως για την εγκληματική, όπως τη χαρακτήρισε, αμέλεια της απερχόμενης διοίκησης να μη διεκδικήσει τη σύνδεση του νομού με την Εγνατία οδό, με αποτέλεσμα η Πέλλα να είναι η μόνη περιοχή που παραμένει στην απομόνωση.

 Ο κ. Ανδρίτσος παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού του για την Πέλλα δίνοντας έμφαση, εκτός από την άμεση βελτίωση του οδικού δικτύου, σε μία σειρά ρεαλιστικών παρεμβάσεων που θα ενισχύσουν το τουριστικό ρεύμα, ως ενιαία δράση στην Κεντρική Μακεδονία και θα τονώσουν την εμπορική δραστηριότητα των χειμαζόμενων επιχειρήσεων. Προανήγγειλε τη δημιουργία συνεδριακού κέντρου στο Μουσείο της Πέλλας όπου, κάθε χρόνο, θα διοργανώνεται διεθνές συνέδριο και θα ταξιδεύει την Πέλλα σε κάθε γωνιά της γης. Εισήγαγε την πρόταση, για πρώτη φορά στο νομό, του θρησκευτικού τουρισμού που θα αναδείξει σημαντικότατα θρησκευτικά μνημεία, άγνωστα και σε κατοίκους της περιοχής μας. Μιλώντας για τις νέες ευκαιρίες που προσφέρει το νέο ΕΣΠΑ, το οποίο θα διαχειρίζονται απευθείας πλέον οι περιφέρειες της χώρας, περιέγραψε το στόχο του για την ενίσχυση της δικής μας τοπικής οικονομίας με τη δημιουργία ενός νέου θεσμού, το "σύμμαχο του επιχειρηματία". Ανακοίνωσε ότι, με δική του παρέμβαση, ενισχύονται οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας στην Παραλίμνη με την πρόσληψη τουλάχιστον 5 επιστημόνων, στο πλαίσιο της εκτροφής προβάτων.

Ο Γιάννης Ανδρίτσος επανέφερε τα ερωτήματα που είχε απευθύνει προς την απερχόμενη διοίκηση κατά την ομιλία του στο Λουτράκι και ΟΥΔΕΙΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΘΙΞΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.
 1. Αν υπάρχουν νομικές εκκρεμότητες στο ψηφοδέλτιο της " Αλληλεγγύης" του Απόστολου Τζιτζικώστα, στο νομό Πέλλας, κατά την άσκηση δημόσιων καθηκόντων προσώπων και σε ποιούς αφορούν.
2.Γιατί καθυστερούν την ανακοίνωση του πορίσματος των ελεγκτών για την ΕΥΡΩΑΠ και το χιονοδρομικό, για μετά τις εκλογές; Γιατί άλλαξαν 3 φορές οι εκκαθαριστές και ποιοί τους έλεγχαν. 3.Με ποιά κριτήρια η απερχόμενη διοίκηση εντάσσει και απεντάσσει δημόσια έργα, ποιός ωφελείται και γιατί οι πολίτες πληρώνουν υπέρογκες αποζημιώσεις σε εργολάβους;
4. Γιατί οι δαπάνες αποχιονισμού την περίοδο 2013-2014 κόστισαν 250.000 ευρώ, με θερμοκρασίες 15 και 19 βαθμούς Κελσίου;
5. Ηταν νόμιμο κρατικό αυτοκίνητο που ενεπλάκη σε τροχαίο; Γιατί δεν αποσύρθηκαν τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα και γιατί κυκλοφορούν με συμβατικές και όχι κρατικές πινακίδες; Ποιός πληρώνει τις ζημιές;
 6. Γιατί οι δαπάνες, το τρέχον εκλογικό έτος, για δημόσιες σχέσεις ξεπέρασαν κάθε όριο; Γιατί έταξε χρήματα σε συλλόγους τα οποία ουδέποτε έδωσε και γνωρίζει ότι δεν θα δώσει αλλά μέχρι τότε ελπίζει να υφαρπάξει αρκετές ψήφους. 

Ο Γιάννης Ανδρίτσος τόνισε ότι "επειδή η παρατεταμένη σιωπή γεννά υποψίες, επειδή τις εύκολες δικαιολογίες περί "πολιτικού κουτσομπολιού" δεν τις καταπίνει πλέον κανένας πολίτης αμάσητες, επειδή η εντιμότητα όλων ημών που ασχολούμαστε με τα κοινά δεν θεωρείται αυτονόητη αλλά πρέπει να την αποδεικνύουμε καθημερινά, περιμένω άμεσα απαντήσεις".

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης μετέφερε τα μηνύματα ενθουσιασμού και σιγουριάς που εισπράττει απ' άκρου εις άκρον του νομού για το εκλογικό αποτέλεσμα, μηνύματα που θεωρούν δεδομένη τη νίκη του συνδυασμού "Κεντρική Μακεδονία Περιφέρεια Πρωταθλήτρια" γιατί το ζητούμενο πλέον είναι το ήθος, η καθαρότητα του δημόσιου βίου και η ικανότητα να αντιλαμβάνεται κανείς και να αδράχνει τις νέες ευκαιρίες.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.