Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Σε αργία ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Σόντρας

Αναδημοσιεύουμε από την ηλεκτρονικη σελίδα της έγκριτης εφημερίδας «Λόγος της Πέλλας»

Τα νέα που ήρθαν λίγες ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές είναι καταλυτικά. Το Συμβούλιο της Επικρατείας (αριθμός απόφασης Επιτροπής Αναστολών ΣτΕ 56/2014) απέρριψε την αίτηση αναστολής του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Έδεσσας κ. Γιάννη Σόντρα, για την υπόθεση της αργίας του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου.

Αυτό σημαίνει ότι από μέρα σε μέρα θα τεθεί σε αργία από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου!

Θυμίζουμε ότι στις 2 Οκτωβρίου 2013 το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών Οργάνων ΟΤΑ έβγαλε καταδικαστική απόφαση, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και είχε θέσει τον κ. Σόντρα σε αργία τεσσάρων (4) μηνών από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου. Αυτή η απόφαση έγινε δεκτή από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και πήρε το δρόμο της για να κοινοποιηθεί στις υπηρεσίες και τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.


Ο κ. Σόντρας ζήτησε αναστολή της ποινής μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, που όπως όλοι ξέρουμε έχει καθυστερήσει και αφορά τη γνωστή υπόθεση της μαύρης τρύπας των 5 εκατομμυρίων ευρώ από το ταμείο του Δήμου Έδεσσας!

Το Συμβούλιο της Επικρατείας όμως δεν έκανε δεκτή την αίτηση του νυν Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Δημάρχου και ουσιαστικά δίνει την εντολή στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να εκτελέσει άμεσα την απόφαση της τετράμηνης αργίας του κ. Σόντρα από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου και φυσικά από οποιοδήποτε άλλο αυτοδιοικητικό αξίωμα…

Στις παραμονές των εκλογών έχει δεχθεί ένα βαρύ πλήγμα που από την Ελληνική Δικαιοσύνη, που τελικά αργεί αλλά δεν λησμονεί.

Αυτό σημαίνει πολλά!

Πρώτα απ’ όλα ότι ο κ. Σόντρας κατεβαίνει στις εκλογές όντας σε αργία. Δηλαδή οι υποψήφιοι του συνδυασμού του αναγκάζονται να ζητήσουν τη ψήφο των συνδημοτών τους έχοντας ως επικεφαλής έναν υποψήφιο Δήμαρχο που δεν θα είναι Δήμαρχος εάν εκλεγεί ο συνδυασμός!

Αυτό διότι εφόσον τεθεί σε αργία ο κ. Σόντρας τις επόμενες ημέρες, όπως αναμένεται, η ποινή του θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Άρα δεν θα μπορεί να ορκιστεί! Δεν θα μπορέσει να ορκιστεί ούτε Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας εάν χάσει τις εκλογές, ούτε Δήμαρχος εάν κερδίσει τις εκλογές. Εδώ είναι που αρχίζουν τα όργανα.

Αν και είναι γνωστό ότι ο Τάκης Γιάννου προπορεύεται στην κούρσα των δημοτικών εκλογών για το Δήμο Έδεσσας, ας κάνουμε το υποθετικό σενάριο ότι ο Γιάννης Σόντρας και ο συνδυασμός του εκλεγούν. Αυτόματα πρέπει να κάνουν εσωτερικές διαδικασίες για τον διάδοχο του Γιάννη Σόντρα, αφού ο ίδιος δεν θα μπορεί να ορκιστεί και να ασκήσει τα καθήκοντά του!

Βέβαια στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Κάποια θεσμική λύση θα βρεθεί, αλλά οι πολίτες άλλον θα ψηφίζουν το πρωί και άλλος θα τους βγαίνει το βράδυ! Αυτό έχει ένα ηθικό προβληματάκι, δεν νομίζετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.