Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ερωτηματολόγιο Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πέλλας

Ο σύλλογος μας θέλοντας να συμβάλλει στην ανάπτυξη διαλόγου θέσεων θέτει σύντομο ερωτηματολόγιο προς τους συνδυασμούς που συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογες για τον Δήμο Πέλλας. 
Ελπίζουμε και ευχόμαστε έναν τίμιο και επικοδομητικό αγώνα σε όλους τους υποψηφίους.
για το ΔΣ 
ο πρόεδρος
Λευτέρης Αβραμίδης
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Συλλόγου  Εργαζομένων Δήμου Πέλλας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πέλλας καταθέτει προς τους υποψήφιους συνδυασμούς του Δήμου μας πολιτικά και ουσιαστικά ερωτήματα. Ο σύλλογος μας παρατηρεί ότι ακόμη μια προεκλογική περίοδος θα  λήξει χωρίς ουσιαστικό πολιτικό διάλογο. Οι υποψήφιοι οφείλουν να αποκαλύψουν προθέσεις, σκοπό, τρόπο και μέσα με τα οποία προτίθενται να κυβερνήσουν το Δήμο. Επειδή πιστεύουμε στις αγαθές προθέσεις των υποψηφίων ζητούμε να εκλάβουν το παρόν ερωτηματολόγιο ως ευκαιρία διαλόγου με την κοινωνία.

  1. Από την εφαρμογή του μνημονίου προκύπτει εκχώρηση αρμοδιοτήτων δημόσιων όπως η καθαριότητα και απόλυση μόνιμου προσωπικού. Θέλουμε να δηλώσετε αν σκοπεύετε να αντισταθείτε και με ποιον τρόπο συγκεκριμένα.
  2. Ποιες συνθήκες για εσάς θα καθιστούσαν αναγκαία την εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Δήμου, Νομικών Προσώπων (παιδικών σταθμών, ΔΕΥΑΠ) και συνδέσμων (ΧΥΤΑ) σε ιδιώτες;
  3. Με δεδομένο ότι προσλήψεις δεν γίνονται πως νομίζεται ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί το υπάρχον προσωπικό στις εκατοντάδες νέες αρμοδιότητες; Ποιες αλλαγές προτίθεστε να κάνετε στις τοποθετήσεις του προσωπικού του Δήμου, ποια τμήματα, ποιες ενότητες θα ενισχύσετε και ποια ανάλογα θα αποδυναμώσετε;
  4. Σε σχέση με τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού ερωτούμε πως θα εξασφαλίσετε ότι αυτή θα γίνεται αξιοκρατικά και όχι από ένα πυραμιδικό σύστημα ευνοιοκρατίας που θα καταλήγει στον Δήμαρχο.
Ζητούμε την καθιέρωση αντικειμενικών διαδικασιών και όχι προσωπικές εγγυήσεις.
  1. Επειδή τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη περικοπή στα έσοδα του Δήμου              θα θέλαμε να μας κάνετε μας κάνετε γνωστό αν έχετε κοστολογήσει το πρόγραμμά σας.
  2. Ο Δήμος έχει οφειλές προς τρίτους και παράλληλα έχει απαιτήσεις από τρίτους. Επειδή στο παρελθόν οι απαιτήσεις οδηγούνταν σε παραγραφή ερωτάμε προτίθεστε να τις εισπράξετε και με ποιον τρόπο.  
  3. Αν προτίθεστε να προωθήσετε λύσεις όπως ρολόγια μέτρησης κατανάλωσης ύδρευσης σε κάθε οικισμό του Δήμου ή το θεωρείτε αντιλαϊκό μέτρο.
  4. Επειδή πιθανόν να μην ικανοποιούνται το σύνολο των εξαγγελιών σας θα θέλαμε να κάνετε γνωστή την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων σας.

Το παραπάνω ερωτηματολόγιο θα μπορούσε να έχει πολύ περισσότερες ερωτήσεις αλλά περιορίστηκε στα πιο βασικά. Ο διάλογος αυτός δηλώνουμε ότι είναι δημόσιος και οι απαντήσεις επιθυμούμε να είναι δημόσιες. Θέση του συλλόγου μας είναι ότι οι εκλογές αυτές είναι πολιτικές και πρέπει τα κριτήρια επιλογής να προέρχονται από θέσεις. Ελπίζουμε ότι δεν θα αναμετρηθούν απλά διαπροσωπικοί και πελατειακοί μηχανισμοί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.