Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη για την ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα (9 Οκτωβρίου)

Η Κυριακή 9 Οκτωβρίου έχει οριστεί φέτος ως ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα. Φέτος, κατά παράδοση, η ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα θα συνεορταστεί με την Ημέρα Απελευθέρωσης της Έδεσσας την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011, στην Έδεσσα, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, σύμφωνα με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί.

Ακολουθεί μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη για την ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα:

«Τιμούμε τους Μακεδονομάχους ήρωες και αγωνιστές. Αυτούς που με το αίμα τους πότισαν την ιερή γη της Μακεδονίας, χαρίζοντας σε εμάς το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας και ανεξαρτησίας. Ο Μακεδονικός Aγώνας αποτελεί μία από τις πλέον ένδοξες σελίδες της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας στην οποία κυριαρχούν μορφές από ολόκληρο τον Ελληνισμό.

Κορυφαία προσωπικότητα του Μακεδονικού Αγώνα ο Παύλος Μελάς. Μπαίνοντας στον αγώνα, η φήμη του εξαπλώθηκε γρήγορα σε ολόκληρη τη Μακεδονία ενώ ο μαρτυρικός θάνατός του έδωσε νέα πνοή στους αγωνιστές, συμβάλλοντας στις θετικές εξελίξεις που ακολούθησαν με αποκορύφωμα τους νικηφόρους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-13.

Μετά από 100 και πλέον χρόνια, θυμόμαστε με σεβασμό τους πολλούς επώνυμους και ανώνυμους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα. Εμπνεόμαστε από τους αγώνες τους, τιμούμε τις αξίες και τα ιδανικά που μας κληροδότησαν. Παραμένουμε σε εγρήγορση, στις επάλξεις για μία Ελλάδα κυρίαρχη στη διεθνή σκηνή, με αξιοπρέπεια και προοπτική για τα παιδιά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.