Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Θ. Θεοδωρίδης – Δ. Πασόης: Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αλμωπίας είναι έργο υψηλής προτεραιότητας

Αυτοψία στις περιοχές εκτέλεσης των δύο αντιπλημμυρικών έργων που κατασκευάζονται αυτή την περίοδο πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης με το Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Πασόη. Μαζί τους ήταν συνεργάτες και αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη που επιβλέπουν την ορθή εκτέλεση των εργασιών. Πρόκειται για τα έργα διευθέτησης των ρεμάτων Πολυκάρπης και Αψάλλου του Δήμου Αλμωπίας με προϋπολογισμούς αντίστοιχα 815.000 και 605.000 ευρώ.

Στόχος των έργων είναι η αντιπλημμυρική προστασία των παρακείμενων οικισμών, εγκαταστάσεων και καλλιεργούμενων εκτάσεων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής καθώς σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων δημιουργούνται προβλήματα πλημμυρών λόγω της ακανόνιστης και αδιαμόρφωτης κοίτης των ρεμάτων.

Η κατασκευή των έργων περιλαμβάνει εκσκαφές, επιχώσεις με αμμοχάλικα και αδρανή υλικά, καθαρισμούς από την αυτοφυή βλάστηση και φερτά υλικά, κατασκευή φατνών από λιθοπληρούμενα συρματοκιβώτια, τοίχους αντιστήριξης πρανών, επένδυση της κοίτης με οπλισμένο σκυρόδεμα, κ.ά.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης αναφέρει:

«Τα αντιπλημμυρικά έργα κατέχουν υψηλή προτεραιότητα στον Αναπτυξιακό προγραμματισμό που υλοποιούμε λόγω της ιδιαίτερης σημασίας τους για την προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών. Η πρόληψη είναι πάντοτε προτιμότερη από την εκ των υστέρων αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών και έχει σαφώς μικρότερο κόστος για το κοινωνικό σύνολο. Ήδη, το Σεπτέμβριο αντιμετωπίσαμε εξαιρετικά έντονη βροχόπτωση, ασυνήθιστη για την εποχή. Προσπαθούμε να αναπληρώσουμε το έλλειμμα που υπάρχει σε αυτόν τον τομέα, καθώς τα προηγούμενα χρόνια είχε δοθεί προτεραιότητα σε άλλα αναπτυξιακά έργα και όχι στα αντιπλημμυρικά. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να τονίσω ότι είναι πολύ σημαντικό, μετά από την ολοκλήρωση των έργων, να φροντίσουμε όλοι μας για την προστασία τους. Πολλά σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα που έχουν γίνει στο παρελθόν στην περιοχή μας και αλλού, σ’ όλη την Ελλάδα, έχουν υποστεί καταστροφές από παράνομες αμμοληψίες και καταπατήσεις. Η προστασία του περιβάλλοντος για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας αποτελεί κύρια στρατηγική επιλογή για το αναπτυξιακό μας μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.