Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ανοικτή επιστολή Συλλόγου Εργαζομένων Π.Ε. Πέλλας, προς τους βουλευτές Ν. Πέλλας


Έδεσσα 19-10-2011
Ανοικτή επιστολή
Προς: Βουλευτές Ν. Πέλλας
- κα Τζάκρη Θεοδώρα
- κ. Γιουματζίδη Βασίλειο
- κ. Θεοδωρίδη Ηλία
- κ. Καρασμάνη Γεώργιο

Θέμα: Το προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο για τον Δημόσιο Τομέα.


Κυρίες, κύριοι Βουλευτές του Νομού Πέλλας
...


Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι το πολιτικό management είναι αυτό που «παραλύει» το Δημόσιο όπως, η προσπάθεια παράκαμψης διαδικασιών του ΑΣΕΠ, ο συνεχής διορισμός συγγενών και ψηφοφόρων σας, η ατιμωρησία των «δικών σας παιδιών», οι υπερτιμολογήσεις προμηθειών στην υγεία, άμυνα, δημόσια έργα κλπ, η μη εφαρμογή της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού - πόρων αλλά και η έλλειψη αξιοκρατίας – πράγμα αυτονόητο για όλους εμάς - πλην εσάς, εσείς αντίθετα, ρίξατε το βάρος στους «άλλους», τους κακούς εργαζόμενους, τις κακές αγορές, τον οποιοδήποτε «κακό», αρκεί η ευθύνη να μην ανήκει σε εσάς και σε αυτούς που γνωρίζετε αλλά δεν μιλάτε…..
Ερώτηση: Αληθεύει ότι καταπολεμήσατε την ανεργία με 77 νέους οργανισμούς και γραμματείες και 24.000 προσλήψεις εντός διετίας; (δηλώσεις Λ. Κατσέλη στον τύπο).
Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά στον πόλεμο που ξεκινήσατε με τους εργαζόμενους, χρησιμοποιώντας τα γνωστά «ανεξάρτητα» ΜΜΕ, αρχίσατε προπαγάνδα λασπολογίας και συκοφάντησης τους σε όλο τον πλανήτη ότι είναι τεμπέληδες, διεφθαρμένοι, αργόσχολοι, «χαμηλών δυνατοτήτων» άνθρωποι και υπάλληλοι….. (ακούει ο Τιτανικός;)
Αλλά προσπαθείτε να κρύψετε την αλήθεια , και το ξέρουνε πλέον όλοι……..
Κυρίες, κύριοι Βουλευτές του Νομού Πέλλας,
Τους τελευταίους μήνες φτάσατε σε σημείο να θεσμοθετείτε με ορίζοντα διμήνου!!!!!!
Και σε κάθε δίμηνο, τον ενάμισι μήνα δε κάνετε τίποτα παρά συκοφαντίες, αυξήσεις φόρων, μείωση εισοδημάτων, διακοπές διαρκείας και τις τελευταίες δύο εβδομάδες (μάθε τέχνη και άστηνε) διαχέετε τρόμο ότι θα χρεοκοπήσουμε και δεν θα πληρωθούμε και δεν θα, και θα, και θα……..

Κυρίες, κύριοι Βουλευτές του Νομού Πέλλας,
Η χώρα στην ουσία χρεοκόπησε και τώρα στην Ευρώπη συζητάνε για εμάς χωρίς εσάς !!! (την κυβέρνηση) για το ποσοστό του κουρέματος και τις λοιπές τεχνικές λεπτομέρειες. Το φως στον ορίζοντα δεν βγήκε (ούτε και η χώρα στις αγορές, όπως λέγατε ότι θα γίνει έως το τέλος του 2011) , μάλλον είναι νωρίς για να ξημερώσει ακόμα…. Κάποιοι όμως θα μείνουν στο σκοτάδι για πάντα……
Αλλά ας έρθουμε στα δικά μας……..

Κυρίες, κύριοι Βουλευτές του Νομού Πέλλας,
Με το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνετε προς ψήφιση στην Βουλή, βάζετε την υπογραφή σας για την οικονομική μας εξαθλίωση:
  • Νέοι μισθοί πείνας (πτυχιούχοι με μεταπτυχιακά και οικογενειάρχες, γύρω στα 900 ευρώ)
  • Βαθμολόγιο με ποσόστωση εισακτέων από βαθμό σε βαθμό!!!
  • Εξαίρεση του Νομού μας ως παραμεθόριος, με όλες τις επιπτώσεις που συνεπάγεται στην αγορά
  • Εφεδρείες, προσυνταξιοδοτικό καθεστώς (απολύσεις με επίδομα ανεργίας – στο 60% του βασικού)
  • Κατάργηση εργασιακών κεκτημένων πολλών δεκαετιών (άρθρο 37)
Εσείς τι θα κάνετε γι’ αυτό;
Με το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνετε προς ψήφιση στην Βουλή, βάζετε την υπογραφή σας για την απόλυσή μας:
  • Με την κατάργηση οργανικών θέσεων που θα «βρεθούν» πλεονάζουσες στο νέο Κράτος που ετοιμάζετε (άρθρο 35) και την απόλυση των αντίστοιχων υπαλλήλων.
  • Με την μεταφορά αντικειμένων από το Δημόσιο σε ιδιώτες (υγεία, γεωργία κλπ)
  • Για «κάθε λόγο και αιτία» που θα εφεύρετε όταν θα έρθει η επόμενη δόση…..
Εσείς τι θα κάνετε γι’ αυτό;

Κυρίες, κύριοι Βουλευτές του Νομού Πέλλας,
Μας οδηγείτε σε σημείο - και με τις τελευταίες μισθολογικές εξελίξεις σε Δημόσιο αλλά και Ιδιωτικό Τομέα - να διευρύνεται συνεχώς (γιατί υπήρχε) μια κατηγορία μισθωτών γνωστή ως «working poor» δηλαδή εργαζόμενοι φτωχοί.
Πώς να ζήσει ικανοποιητικά μια οικογένεια με παιδιά και με χρήματα των 700, 800 ή 900 Ευρώ; Τι να πληρώσει; ενοίκια; δάνεια; έκτακτες εισφορές εισοδήματος – ακινήτων; πετρέλαια; ΔΕΗ; διατροφή; ρούχα – παπούτσια; ! Τι όνειρα να κάνουν και πώς να τα πραγματοποιήσουν;
Αυτή την κοινωνία έχετε ως όραμα; Να βάζεις μέσον για να βρεις δουλεία στο Σούπερ Μάρκετ ή σε πρόγραμμα stage (ή όπως αλλιώς θα τα λένε) ανασφάλιστος για 500-600 Ευρώ; Την κοινωνία του πάνω από 1.000.000 ανέργους; Την κοινωνία που θα πλακωνόμαστε στο δρόμο για 10 ευρώ;
Για ποιό λόγο; Για να πληρώσουμε έως και το τελευταίο σεντς τις «υπερχρεώσεις» και τις υπερτιμολογήσεις (;) στις προμήθειες των υλικών των νοσοκομείων; των εξοπλιστικών προγραμμάτων; των δημοσίων έργων; και οπουδήποτε αλλού, όπου μερικοί πολιτικοί σας (και όχι μόνο) φίλοι βρήκαν τρόπο να βγάλουν μεροκάματο; Την φοροδιαφυγή κάποιων κυρίων που τους γνωρίζετε και συναναστρέφονται με της πολιτικές σας ηγεσίες;

Τι κάνατε μέχρι σήμερα γι’ αυτό κυρίες , κύριοι Βουλευτές Νομού Πέλλας;

Τι θα κάνετε από εδώ και μπρός;

Όχι κύριοι, Τέρμα. Δεν θα πληρώνουν συνέχεια οι ίδιοι και οι ίδιοι….

Γνωρίζετε που μπορείτε να βρείτε χρήματα… πηγαίνετε έξω από τα σπίτια τους να τους τα πάρετε… και αν δεν σας τα δώσουν, εφαρμόστε την ίδια τακτική με εμάς τους υπαλλήλους, ψηφίστε νόμο (όπως για εμάς) για τις έκτακτες ανάγκες της Ελληνικής Οικονομίας και επιτέλους πάρτε τα….. Εκεί δεν μπορείτε να ψηφίζετε νόμους; Τρέμει το χέρι σας;
Και αν δεν φτάνουν ούτε αυτά τα χρήματα, στραφείτε λίγο δεξιά και αριστερά… μήπως υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια… και ίσως και σε καλύτερη τιμή….. αλλά συγνώμη, -πιθανών- μόνο οι ίδιοι και οι ίδιοι Τραπεζίτες μπορούν να δανείζουν αυτήν την χώρα.

Κυρίες, κύριοι Βουλευτές του Νομού Πέλλας,
Δεν είναι η αγορά ο υπέρτατος σκοπός, δεν πρέπει να τα δίνουμε όλα για τη λειτουργία μιας αγοράς όπως αυτή κατάντησε (δυνάστης και κράτος εν κράτει). Θα εγκαταστήσουμε την δικτατορία των αγορών; Τα νούμερα ενάντια στους ανθρώπους; Για ποιών την ευημερία αγωνιζόσαστε κύριοι Βουλευτές του Νομού Πέλλας;
Αλήθεια τώρα, εμείς ως εργαζόμενοι σας βάζουμε το παραπάνω δίλλημα (της αγοράς) και απαιτούμε να μας απαντήσετε. Τι θα μας απαντήσετε; Το κυριότερο, τι θα πράξετε; Εμείς, πώς θα ελέγξουμε ότι πράξατε αυτό που απαντήσατε; Και τι λέτε εσείς ότι, τελικά, θα κάνουμε εμείς οι πολλοί, εάν δεν πράξετε αυτό που απαντήσατε;
Εμείς είμαστε ειλικρινείς και σας απαντάμε από τώρα:
Εάν δώσετε θετική ψήφο στο πολυνομοσχέδιο θέτετε τον εαυτό σας απέναντί μας. Θα σας θεωρούμε συνεργάτες της βαρβαρότητας….
Θα αναθεωρήσουμε ο καθένας μας σε προσωπικό επίπεδο αλλά και συνολικά σαν κοινωνία, την προσφορά σας στον τόπο ΜΑΣ.
Θα ενημερωθούν όλοι οι πολίτες της Πέλλας για το έργο που προσφέρετε σε εμάς και κατά συνέπεια στην «αγορά» και την οικονομία της Πέλλας (μαγαζιά, βιοτεχνία, βιομηχανία, υπηρεσίες, εμπόριο κλπ). Και είμαστε χιλιάδες, πόσο μάλλον με τα μέλη των οικογενειών μας…..

Κυρίες, κύριοι Βουλευτές του Νομού Πέλλας,
Ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Ποιοί είναι από αυτήν την πλευρά και ποιοί από την άλλη….. Δικαιολογίες πλέον δεν θα υπάρξουν και δεν θα γίνουν δεκτές…..
Εμείς, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία, είναι εδώ και σας περιμένει…… και αυτή τη φορά θα σας κρίνει αυστηρά…….

Το Δ.Σ. του Συλλόγου
Εργαζομένων Π.Ε. Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.