Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ο Ηλίας Θεοδωρίδης συνυπογράφει ερώτηση προς Υπ. Οικονομικών

BΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

Βουλευτής Ν. Πέλλας - ΠΑΣΟΚ


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

ΘΕΜΑ: «Έλεγχος νομιμότητας των υψηλών καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες - των εμβασμάτων προς το εξωτερικό καθώς και των μετοχών και ομολόγων που κατέχουν»


Κύριε Υπουργέ

Η χώρα του άφρονος δανεισμού, της κρατικοδίαιτης οικονομίας και της θηριώδους παραοικονομίας, η χώρα του μεταπρατισμού, των εισαγωγών και της κλεπτο-οικονομίας, η χώρα των τριτοκοσμικών θεσμών και υπηρεσιών, η χώρα της έκπτωσης των αρχών και αξιών που διέπουν τις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες ζει συνθήκες κατάρρευσης.

Η φιλοσοφική- πολιτική άποψη που κατανέμει, διαχέει οριζόντια τις ευθύνες αυτής της κατάρρευσης είναι ανεδαφική, ανιστόρητη, αντιδημοκρατική, συγκαλύπτει τις ευθύνες, οδηγεί στη συσκότιση των αιτιών της κρίσης και στην ανισοκατανομή των βαρών από αυτήν. Παραλύει την κοινωνική συμπόρευση και συμμαχία και διακυβεύει τη δυνατότητα εξόδου από την κρίση.

Είναι απόλυτη προτεραιότητα εθνικής επιβίωσης να μηδενιστεί τώρα το ιστορικό έλλειμμα δικαίου που διακατέχει τον ελληνικό λαό, που η ποιότητα της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας μας δεν στάθηκε ικανή να θεραπεύσει. Το ανεκπλήρωτο- ανυποχώρητο αίτημα του λαού – φέρτε πίσω τα κλεμμένα- αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο στη συγκρότηση ενός πατριωτικού μετώπου σωτηρίας της χώρας και της μελλοντικής δημοκρατικής και αναπτυξιακής της αναγέννησης. Το έλλειμμα δικαίου αποτελεί το βαρύτερο ηθικοπολιτικό ζήτημα που σε συνθήκες καθολικής κρίσης διαβρώνει την εθνική και κοινωνική συνοχή. Η έκκληση για επίδειξη πατριωτικής συνείδησης δεν μπορεί να αφορά κατά τρόπο ετεροβαρή και μονόπλευρο τον κόσμο της εργασίας.

Είναι ώρα η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη την οποία δικαίως διεκδικούμε να εκφραστεί έμπρακτα ως εθνική αλληλεγγύη στην κατανομή των βαρών της κρίσης και να πληρώσουν επιτέλους αυτοί που περισσότερο ευεργετήθηκαν από αυτό το ιδιόμορφο ελληνικό μοντέλο συσσώρευσης πλούτου.

Ένας λαός που συνεισφέρει τα μέγιστα από το υστέρημα του στη μείωση των ελλειμμάτων και τη δημοσιονομική εξυγίανση απαιτεί τη συνεισφορά αυτών που περισσότερο ωφελήθηκαν και ταυτόχρονα συνέβαλαν στη δημιουργία της κρίσης.

Έχουμε εθνικό και δημοκρατικό καθήκον να υπερβούμε την ανοχή ενός πολιτικοκρατικού συστήματος ιστορικά υπόλογου, εξασφαλίζοντας νέους όρους στην κοινωνική μας μετεξέλιξη, ώστε να βγούμε πιο δυνατοί από την κρίση.

Δεν αγνοούμε τις αντικειμενικές και υποκειμενικές δυσκολίες του εγχειρήματος, ότι δηλαδή η παράνομη ιδιοποίηση πλούτου δεν περιορίζεται σε εκατό εργολάβους, χίλιους βιομηχάνους ή εφοπλιστές. Το γεγονός ότι η φοροδιαφυγή ή η φοροκλοπή μεγέθους στη χώρα είναι διάχυτη, αφορά σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι από το επάγγελμά τους ή τη θέση τους στους θεσμούς μιας κρατικής οικονομίας διανομής οικειοποιήθηκαν ή υπεξαίρεσαν μεγάλο τμήμα του κοινωνικού πλεονάσματος.

Δεν αγνοούμε επίσης τις προσπάθειες της κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση, όπως επίσης ότι εκτυλίσσονται υπό αντίξοες συνθήκες αντίστασης του πολιτικοκρατικού και τραπεζικού κατεστημένου, αλλά και υπό τις παραινέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και όχι μόνο, για αμνήστευση αυτού του χρήματος με υποκριτικό πρόσχημα τις επενδύσεις και τους κινδύνους φυγής στο εξωτερικό.

Όμως όλοι αυτοί πρέπει να απαντήσουν σε ένα αμείλικτο ερώτημα «πώς μπορεί να επιβιώσει ένα κράτος, μια κοινωνία, μια οικονομία χωρίς παραγωγή ενώ ταυτόχρονα μαστίζεται από μια παραοικονομία της αρπαχτής, του εύκολου παράνομου πλουτισμού, μια οικονομία που κατευθύνει τους πόρους της κυρίως στο μεταπρατισμό, ενός εύκολου και γρήγορου κέρδους;»

Η δραματική έκκληση του ελληνικού λαού, να κάνουμε πράξη το αυτονόητο για κάθε σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία και οικονομία υπό τις παρούσες συνθήκες απευθύνεται κυρίως προς εμάς, ώστε να απελευθερώσουμε μια για πάντα τη χώρα, από το αδιέξοδο θνησιγενές παρελθόν της.

Για την επίτευξη αυτού του εγχειρήματος απαιτείται αποφασιστική πολιτική βούληση και η εκπόνηση ενός σχεδίου (οδικού χάρτη) με ξεκάθαρο στόχο τον συστηματικό έλεγχο και τη δέσμευση των παράνομα κτηθέντων, δυσανάλογα των δηλωθέντων, εισοδημάτων: με σκοπό τη δημιουργία κυβερνητικού συμβουλίου διερεύνησης πόθεν έσχες και συντονισμού της όλης προσπάθειας.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

Κατόπιν όλων αυτών έχετε σκοπό να δρομολογήσετε τις διαδικασίες ελέγχου για:

1) Την άρση όλων των πολιτικών, νομικών και τραπεζικών εμποδίων στη διερεύνηση του πόθεν εσχες.

2) Τη δημιουργία ελεγκτικών μηχανισμών υπό την επίβλεψη της δικαιοσύνης σε τομείς μεγάλης υπαιτιότητας, στη δημιουργία του δημόσιου χρέους (υγεία, δημόσια έργα, κρατικές επιχορηγήσεις κτλ.)

3) Άμεσο έλεγχο καταθέσεων, μετοχών, ομολόγων κλπ., για αποτελεσματικό έλεγχο πόθεν έσχες:

· Υπουργών, βουλευτών, γενικών γραμματέων, διευθυντών υπουργείων

· Έλεγχο του συνόλου της ιεραρχίας κρατικών αξιωματούχων, όλων των οργανισμών των ΔΕΚΟ και της αυτοδιοίκησης συμπεριλαμβανομένης της δικαιοσύνης και της αστυνομίας

· Των χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών των κλάδων υψηλής φοροδιαφυγής, γιατρών , δικηγόρων, δημοσιογράφων, μηχανικών, εργολάβων, προμηθευτών του δημοσίου, κτλ.

4) Δέσμευση εισοδημάτων κατά το ποσό που αντιστοιχεί στη φοροδιαφυγή και τις προσαυξήσεις.

5) Δήμευση περιουσιακών στοιχείων που αντιστοιχούν στα βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη οφειλετών

Οι ερωτώντες βουλευτές

ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΒΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΧΑΡΑ

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

ΜΑΡΓΕΛΗΣ ΣΠΥΡΟΠΑΝΟΣ ΡΕΝΤΑΡΗ ΟΛΓΑ

ΚΑΡΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΣΣΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΒΑΡΔΙΚΟΣ ΕΜΙΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.