Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Και τώρα τι κάνουμε;

Οι πολίτες της Πέλλας, αρθρογραφούν.

Δεν γνωρίζω πόσα ακόμη άρθρα πρέπει να γραφούν, πόσες αναλύσεις να γίνουν, πόσες εκπομπές να γυριστούν και πόσες απεργίες να γίνουν. Πραγματικά δεν το γνωρίζω.

Δεν γνωρίζω ακόμη, ποια λόγια πρέπει να ειπωθούν και ποια μέτρα να παρθούν, για να έρθει η ώρα μηδέν. Η ώρα που ο ελληνικός λαός, θα πει, ταυτόχρονα, με μια φωνή και χωρίς διαπραγμάτευση, Ως εδώ! Φτάνει πια!

Οι επαναστάσεις δεν προγραμματίζονται, δεν αναγγέλλονται. Πόσο μάλλον δεν προβλέπονται. Απλά γίνονται.
Ακούω εδώ και 1,5 περίπου χρόνο ότι η έκρηξη του κόσμου είναι κοντά και δεν αργεί. Και διαπιστώνω ότι όχι μόνο δεν συμβαίνει αλλά το ηθικό του κόσμου καταρρακώνεται όλο και περισσότερο αφού βλέπει ότι παρά τις όποιες αντιδράσεις, το σύστημα συνεχίζει να του επιτίθεται κατά ριπάς και χωρίς έλεο.

Πρέπει πρώτα να το αποδεχθούμε με συνείδηση: Βιώνουμε τον 3οΠαγκόσμιο Πόλεμο και αυτός είναι πρώτα Συναισθηματικός, και έπειτα Οικονομικός. Είναι ένας -προς το παρόν- «αναίμακτος» σύμφωνα με την επιστημονική ερμηνεία, πόλεμος, που κακά τα ψέματα, από την μια πλευρά στέκονται οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και τουμηδενιστικού διεθνισμού, και από την άλλη τα κράτη-έθνη με την παλαιά τους μορφή.

Στην επιστήμη της Διοίκησης - Management (sic) η αντίδραση του κόσμου στην οργανωσιακή αυτή αλλαγή της ζωής του, είναι αναμενόμενη και διδάσκεται η αποτελεσματική αντιμετώπισή της ώστε να εγκαθιδρυθούν οι νέες αρχές και η νέα κουλτούρα.

Σε απλά ελληνικά : Έλληνα ξύπνα, πολίτη του κόσμου ξύπνα, ηπαγκοσμιοποίηση είναι ΕΔΩ και απειλεί να ισοπεδώσει κάθετι γνώριζες έως τώρα.

Πρώτα από όλα η παιδεία : Η παιδεία που θα λαμβάνεις δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια, θα είναι κάτι άλλο- Η ιστορία άλλωστε ξαναγράφεται ηλεκτρονικά στο Wikipedia και στο δίκτυο.
Οι δομές της εκπαίδευσης επανασχεδιάζονται και ήδη εφαρμόζεται η παιδεία της ήσσονος προσπάθειας, της αυτοματοποιημένης γνώσης και της απλουστευμένης δεξιότητας.

Έπειτα, η περίθαλψη και η υγεία : Η ιατρική φροντίδα που θα απολαμβάνεις όχι μόνο δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια, αλλά όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες η υγεία θα αποτελεί αγαθό για βαθιές τσέπες. Η πλέμπα στο καρότσι και στο ράντσο.

Τρίτον, η πρόνοια και η προστασία των υπερήλικων : Είναι αυταπόδεικτο ότι η μεγάλη πλειοψηφία της τρίτης ηλικίας θα φυτοζωεί με συντάξεις πείνας και εξάρτησης. Κανένα έλεος για τα «περήφανα», σύμφωνα με κάποιους ματαιόδοξους, γηρατεία. Λόγια του αέρα, λόγια πολύ ωραία για να είναι αληθινά στον κόσμο της παγκοσμιότητας.

Περιορίστηκα εκούσια, στους τρεις αυτού τομείς της ζωής γιατί αυτούς θεωρεί η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου ως πυλώνες του ευ ζείν. Παιδεία, Υγεία και Κοινωνική Φροντίδα.

Σήμερα που σχολεία κλείνουν, νοσοκομεία καταργούνται και συντάξεις χάνονται μέσα σε μια νύκτα, σας ερωτώ ξανά ποια λόγια και πώς πρέπει να ειπωθούν ώστε να ενεργοποιήσουν την υγιή αντίδραση της συμμετοχής στα κοινά και της ρήξης με αυτό που ήδη μας έχουν επιβάλει;
Ποιες εκφράσεις όχι πια μόνο διαπιστωτικές, αλλά και ελπιδοφόρες θα μας ενεργοποιήσουν να σηκωθούμε από τον καναπέ μας και να βροντοφωνάξουμε ότι είμαστε ΕΔΩ ακόμη ζωντανοί ακόμη δυνατοί;

Το σύστημα επένδυσε στον ανθρώπινο φόβο και τον ατομισμό που επί δεκαετίες με επιτυχία καλλιέργησε. Βλέπω ανθρώπους φοβισμένους, ανθρώπους μουδιασμένους από την εφαρμογή της τακτικής ΣΟΚ & ΔΕΟΣπου μας εφάρμοσαν με αιχμή του δόρατος τα «Μέσα Μαζικής «Εξαπάτησης» και τη συμμαχία προθύμων που βρήκαν σε πρωτοκλασάτους δημοσιογράφους.

Μην περιμένετε την εξαθλίωση να χτυπήσει και τη δική σας πόρτα. Το ξέρετε ότι είναι στον διπλανό, στην διπλανή αλλά θέλετε να κλείσετε τα μάτια και τα αυτιά και να σώσετε τον εαυτό σας.

Τι πιο ματαιόδοξο; Να πιστεύεις ότι μέσα σε αυτή τη λαίλαπα ΕΣΥ θα γλιτώσεις, εσύ θα τα καταφέρεις κάπως καλύτερα από τους άλλους.

Τι πιο απάνθρωπο και εγωιστικό να προσδοκείς ίδιον όφελος για τη δική σου κοινωνική τάξη, από τη θυσία μιας άλλης;

Τι πιο προδοτικό και προβοκατόρικο να απέχεις από τους αγώνες των πολλών, διαφημίζοντας την όψιμη μεταστροφή σου σε έναν γνήσιο νέο-φιλελεύθερο κήρυκα της ελεύθερης αγοράς.

Και τι περιμένετε να σας προτείνω να κάνετε για να βγείτε από το αδιέξοδο αυτό;

Πραγματικά αν γνώριζα τη συνταγή θα ήμουν ο τελευταίος που θα την κρατούσα μυστική.

Πιστεύω όμως βαθειά ότι όσο πιο γρήγορα περάσουμε από το στάδιο της συνειδητοποίησης της κατάστασής μας σε αυτή του θυμού και της οργής τόσο γρηγορότερα θα προκύψουν οι αντιδράσεις που θα φέρουν την αλλαγή.

Κάποιοι σε άλλες εποχές πολύ πιο αθώες από τις σημερινές, μιλούσαν για αλλαγή και ρίγη διαπερνούσαν τα πλήθη.

Σήμερα που κοινωνίες ολόκληρες καταρρέουν μέσα από τη διάλυση του αστικού κοινωνικού ιστού, ποια λέξη είναι αυτή που θα δονήσει τον συναισθηματικό μας κόσμο ώστε να αλλάξουμε όλη αυτή την ανωμαλία που ζούμε;

Νομίζω ότι μια μόνο λέξη Δεν υπάρχει.

Τέρμα οι πολιτικές φανφάρες, τα συνθήματα και οι εξυπνακισμοί.

Για τον καθένα υπάρχει μια έννοια που την έχει ξεχάσει.

Η ζωή.

Και ζωή σημαίνει να ζεις, όχι να σε «ζούνε» και όποτε θέλουν να σου τραβάνε το σωληνάκι και να πεθαίνεις.

Και να θυμάστε ότι μόνο μια φορά ζούμε.


Αξίζει λοιπόν να κάνουμε και εμείς κάτι για να συνεχίσουμε να ζούμε τη ζωή που μας σταμάτησαν.

Ζω σημαίνει, υπάρχω.

Υπάρχετε ακόμη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.