Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας και ο Δήμος Έδεσσας τίμησαν τον Λάμπη Γερεμτζέ για την κοινωνική προσφορά του

Με μεγάλη επιτυχία, στην κατάμεστη αίθουσα του Διοικητηρίου τιμήθηκε χθες (Κυριακή 23 Οκτωβρίου) ο κ. Λάμπης Γερεμτζές, για την κοινωνική προσφορά και το έργο του στην προβολή και ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού, από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Τάκη Γιάννου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα στην οποία συνέβαλαν τα αποσπάσματα που διαβάστηκαν από το συγγραφικό έργο του τιμώμενου προσώπου, αλλά και οι προσφωνήσεις που έγιναν από τον Αντπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Γιώγα, τον πρώην Δήμαρχο κ. Γιάννη Σόντρα αλλά και τον πάτερ Χαράλαμπο. Ο ίδιος ο κ. Γερεμτζές ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους με τους οποίους, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «μοιράζεται τη χαρά της τιμητικής διάκρισης».

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Γερεμτζές έχει πολλά να προσφέρει ακόμη στην τοπική κοινωνία, ενώ το έργο του είναι σημαντικό να βρει άξιους συνεχιστές.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την προσφώνηση του κ. Θεοδωρίδη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης:

«Τιμούμε σήμερα τον εκλεκτό συντοπίτη και συμπολίτη μας Λάμπη Γερεμτζέ. Έναν φίλο μας, πάνω απ’ όλα, καθώς τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε μέσα από την πολύπλευρη ενασχόλησή του με τα κοινά.

Τιμούμε σήμερα τον Λάμπη Γερεμτζέ και στο πρόσωπό του αναγνωρίζουμε την αξία του ενεργού πολίτη. Του ανθρώπου που νοιάζεται για τον τόπο του, τους συμπολίτες του και συμμετέχει ενεργά στην αναζήτηση και εφαρμογή δράσεων που προάγουν τον τοπικό πολιτισμό και την ποιότητα ζωής.

Με την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη, θα ήθελα να τονίσω και να κάνω μία σύντομη αναφορά στα έργα εκείνα του αγαπημένου μας φίλου που έχουν έναν υπερτοπικό και έντονα συμβολικό χαρακτήρα. Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που έχει στηθεί στο κέντρο της Έδεσσας, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, η προτομή της Σοφίας Βέμπο στην Καλλίπολη, όπως και η προτομή του αξιομνημόνευτου πρώην Νομάρχη και συγγραφέα, «Σταμ-Στάμ», όπως τον γνωρίζουμε όλοι μας με το φιλολογικό του ψευδώνυμο.

Τα συγκεκριμένα έργα, τα οποία είναι άρτια ενταγμένα και εναρμονισμένα στο τοπικό αστικό περιβάλλον, συμβάλλουν στην ανάδειξη της τοπικής πολιτισμικής μας ταυτότητας. Αναδεικνύουν την ιστορία αυτού του τόπου, όπως τη δημιούργησαν σπουδαίες προσωπικότητες που έδρασαν τοπικά αλλά και οικουμενικά. Αποτελούν ιστορικά μνημεία με μία σύγχρονη αντίληψη του όρου, διαδραματίζοντας ένα σημαντικό ρόλο διαχρονικής επικοινωνίας με τους κατοίκους και επισκέπτες της Πέλλας.

Κλείνοντας τη σύντομη ομιλία μου θα ήθελα να ευχηθώ η πολύτιμη κληρονομιά που δημιούργησε και συνεχίζει να αναπτύσσει ο Λάμπης Γερεμτζές με το όραμά του για τον τόπο, να βρει άξιους συνεχιστές. Η Έδεσσα, η Πέλλα, η Κεντρική Μακεδονία και όλη η Ελλάδα, ιδιαίτερα σήμερα, έχουν ανάγκη από πρωτοβουλίες που ανοίγουν ένα παράθυρο αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.