Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ομιλία του υπ. Δημάρχου Σκύδρας Παναγιώτη Ν. Καρασαρλίδη (βίντεο)

Δείτε την ομιλία και σε αποκλειστικότητα το βίντεο της ομιλίας του υποψηφίου Δημάρχου Σκύδρας Παναγιώτη Ν. Καρασαρλίδη.



Πριν ξεκινήσω θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προλαλήσαντα για τα καλά λόγια που είπε για μένα. Τον Βαγγέλη τον Λόγγο που συνέταξε το βιογραφικό μου .Πιο πολύ όμως θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που με τιμήσατε με την παρουσία σας και θα μου επιτρέψετε να σταθώ ιδιαίτερα σε μια ξεχωριστή παρουσία. Στον πρώην δήμαρχο Σκύδρας, τον Κώστα τον Χατζηβασιλειάδη, τον φίλο, τον δικό μας άνθρωπο. Κώστα σε ευχαριστώ που είσαι κοντά μας, δίπλα μας,

Επίσης να χαιρετήσω την παρουσία του περιφερειακού συμβούλου και υποψήφιου αντιπεριφεριάρχης Γιάννη Ανδρίτσο.

Καλησπέρα σε όλες τις φίλες και όλους του φίλους
Είμαι ο Παναγιώτης Καρασαρλίδης
Είμαι Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος και είμαι εργολήπτης δημοσίων και ιδιωτικών έργων.
Σήμερα είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε έναν νέο δημοτικό συνδυασμό ο οποίος θα συμμετάσχει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου για τον δήμο Σκύδρας.
Θα ήθελα λοιπόν να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σε αυτή την συγκέντρωση.
Όλοι εμείς που συμμετέχουμε σε αυτήν την προσπάθεια ακράδαντα πιστεύουμε ότι αξίζουμε μια καλύτερη Σκύδρα. Έναν δήμο Σκύδρας που μπορεί να χαράξει μια αξιόπιστη αναπτυξιακή πορεία, που μπορεί να αναπτυχθεί οικονομικά με την ενεργό συμμετοχή του δήμου, των συλλογικών φορέων επιχειρηματικότητας αλλά και των πολιτών. Έναν δήμο που θα αναδεικνύει και θα εκμεταλλεύεται τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, άλλωστε δεν είναι και λίγα, αλλά και θα χρησιμοποιεί στο έπακρον όλες τις χρηματοδοτικές του δυνατότητες είτεμέσω του ΕΣΠΑ είτε άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων. Έναν δήμο που θα διασφαλίζει την συμμετοχή όλων στις αποφάσεις που αφορούν το μέλλον και την ανάπτυξη του. Που θα προσπαθήσει να δημιουργήσει νέες και βιώσιμες θέσεις εργασίας σε πολλούς συμπολίτες που σήμερα είναι παροπλισμένοι λόγω της κρίσης. Έναν δήμο που θα αξιοποιήσει με σεβασμό τον περιβαλλοντικό του πλούτο. Έναν δήμο που θα ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα και την ισονομία έξω από ιδιοτέλειες προσωπικά συμφέροντα ημέτερους και άλλες μεθοδεύσεις.Και τέλος μια τοπική κοινωνία που θα στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και παρά την οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας θα μπορεί να στέκεται στα πόδια της χωρίς παρακλητικές λογικές και επαιτείες προς το κεντρικό κράτος. Έναν δήμο που εν τέλει όλοι εμείς που αγαπάμε τον τόπο μας αξίζουμε.
Όσοι μετέχουμε στον συνδυασμό είμαστε εδώ για να δουλέψουμε με πίστη όραμα και μεθοδικά για να προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε την σημερινή κατάσταση. Να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο σήμερα και αύριο για τον τόπο μας τα παιδιά μας και εμάς.
Κυρίες και κύριοι
Φίλες και φίλοι
Η κατάσταση στον δήμο σήμερα δεν είναι δύσκολή είναι πολύ δύσκολη. Όποιος νομίζει ότι η επόμενη δημοτική αρχή ή και ο επόμενος δήμαρχος προσωπικά θα βγάζει λαγούς από τα καπέλα ή θα έχει ένα μαγικό ραβδάκι και μέσα σε μία νύχτα θα καταφέρει να μεταμορφώσει την Σκύδρα πλανάται πλάνην οικτρά. Όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να βάλουμε πλάτη σε αυτήν την προσπάθεια.
Χωρίς την πρόθεση μηδενισμού της απερχόμενης δημοτικής αρχής πρέπει να επισημάνω ότι τα τελευταία χρόνια όλοι παρατηρήσαμε δυστυχώς για τον τόπο μας μια αξιοσημείωτη αστοχία σε έργα και υποδομές οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής. Παράλληλα γίναμε θεατές της μεγάλης φυγής κεντρικών δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών οι οποίες επιβάρυναν ακόμη περισσότερο την υποβάθμιση του δήμου γενικότερα. Ακροθιγώς και μόνο αναφέρομαι στα ακόλουθα. Εφορία, ίκα, το κλείσιμο του σταθμού οσε, το κλείσιμο του στρατοπέδου, το κλείσιμο του καταστήματος οτε.
Όμως όλα αυτά αποτελούν διαπιστώσεις ελλείψεις και παραλείψεις του παρελθόντος. Σήμερα δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε και να τα αναλύουμε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι πλέον. Εκεί που πρέπει να εστιάσουμε από εδώ και πέρα είναι πως θα διορθώσουμε λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος και να δώσουμε στον δήμο έναν αναπτυξιακό βηματισμό.
Κυρίες και κύριοι
Οι αλλαγές που βιώνουμε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαίες και κοσμογονικές. Ειδικότερα η τοπική αυτοδιοίκηση όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα έχει αλλάξει. Καλούμαστε ως τοπικές κοινωνίες να αυτοοργανωθούμε και προσαρμοστούμε άμεσα στα νέα δεδομένα. Οι εποχές των παχιών αγελάδων όπου το χρήμα έρεε άφθονο και οι δήμαρχοι αποτελούσαν τους τροχονόμους διακίνησης δημοσίου χρήματος έχουν περάσει ανεπιστρεπτή.
Ένας μοντέρνος δήμος σε συνεργασία με την τοπική επιχειρηματική κοινότητα πρέπει να στραφεί σε νέα μοντέλα ανάπτυξης και επιχειρηματικού πλούτου. Ως δήμος διαθέτουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα που ουδέποτε αξιοποιήσαμε επαρκώς. Ενδεικτικά αναφέρομαι στην πηγές Λουτροχωρίου και Νέας Ζώης αλλά και του γεγονότος ότι ο δήμος αποτελεί το κέντρο της παραγωγής μεταφοράς και μεταποίησης νωπών φρούτων και λαχανικών του νόμου και είναι και από τα μεγαλύτερα της κεντρικής Μακεδονίας.
Τα πλεονεκτήματα αυτά πρέπει να τα αξιοποιήσουμε και να τα αναδείξουμε με κοστολογημένες πράξεις και μέτρα.
Ο συνδυασμός μας ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΜΕ είναι ένας ακηδεμόνευτος ανεξάρτητος συνδυασμός και αυτό το τονίζω χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και αποχρώσεις, χωρίς διχαστικές λογικές και χωρίς ξεπερασμένες αγκυλώσεις. Το μόνο κόμμα που υπηρετούμε είναι ο δήμος μας και η καρέκλα δεν είναι αυτοσκόπος όλων όσων συμμετάσχουμε στον συνδυασμό. Μόνος σκοπός είναι η αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας.
Πρέπει να πω ότι ο συνδυασμός βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο στελέχωσης και ήδη στον συνδυασμό ανήκουν πολλοί και καταξιωμένοι συμπολίτες μας κάποιοι εκ των οποίων βρίσκονται απόψε μαζί μας. Όλοι όσοι συμμετέχουμε ή θα συμμετάσχουμε σε αυτήν την προσπάθεια θα είμαστε απλοί στρατιώτες με κοινό στόχο. Μια ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΜΕ . Θέλω όμως να πω ότι για εμάς δεν περισσεύεικανείς. Όσοι νιώθουν ότι έχουν διάθεση προσφοράς χωράνε σε αυτήν την προσπάθεια. Δηλώνουμε ότι είμαστε και θα είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες όποτε και εφόσον είναι δυνατόν αυτές να ευοδωθούν. Όλοι μας καλούμαστε να συμμετέχουμε στην προσπάθεια ανάταξης του τόπου μας και θα το πράξουμε. Αξίζουμε μια καλύτερη Σκύδρα και με γνώση δουλειά και φιλότιμο θα τα καταφέρουμε.
Θα ήθελα τώρα να προχωρήσω σε μια συνοπτική παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού παρουσιάζοντας τους βασικούς πυλώνες και τους άξονες ανάπτυξης προκειμένου να γίνει αντιληπτό ποιες είναι οι προτεραιότητες μας και οι στόχοι μας και πως σκοπεύουμε να βοηθήσουμε τον δήμο να πάει ένα βήμα μπροστά
Οικονομική ανάπτυξη
Μεγάλα έργα και υποδομές που θα υλοποιήσει ο δήμος, με στόχο την βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την προστασία του περιβάλλοντος και την απασχόληση ανέργων
Η υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής στο δήμο μας θα βελτιώσει την ποιότητα ζωήςκαι σε συνδυασμό με μια σειρά από αλληλοσχετιζόμενες και στοχευμένες αναπτυξιακές πολιτικές και πρωτοβουλίες, να υποβοηθήσουν και να επιταχύνουν την οικονομική ανάκαμψη στην Σκύδρα.
Πχ. Η κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και βιολογικών σταθμών σε όλες τις τοπικές κοινότητες, η βελτίωση των οδικών αξόνων τόσο των δημοτικών όσο και των περιφερειακών, η κατασκευή συγχρόνων δικτύων άρδευσης, η κατασκευή του ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου, η δημιουργία ενός σύγχρονου συνεδριακού κέντρου, η εκπόνηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για όλο τον Δήμο Σκύδρας είναι μερικές από τις δράσεις και τα εργαλεία για την ανάκαμψη του Δήμου.
Τα αναφερόμενα, αποτελούν ορισμένα από τα αναγκαία έργα υποδομής τα οποία, πέραν των προφανών ωφελειών στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην περαιτέρω ανάπτυξη του δήμου, θα συμβάλλουν επιπρόσθετα στη δημιουργία προσωρινών, κατά τη φάση υλοποίησης,  ή/και μόνιμων, κατά τη φάση λειτουργίας, θέσεων απασχόλησης.
Η δημοτική αρχή, απέδειξε τα τελευταία χρόνια ότι απέτυχε δυστυχώς να προχωρήσει στον σωστό σχεδιασμό και στην υλοποίηση τόσο των προαναφερόμενων καθώς και άλλων έργων υποδομής μικρότερης εμβέλειας που θα βοηθούσαν την Σκύδρα να αλλάξει «επίπεδο».
Βασική μας μέριμνα, ως νέα δημοτική αρχή, θα αποτελέσει ο σχεδιασμός, η ωρίμανση, η εξεύρεση χρηματοδότησης και η υλοποίηση των παραπάνω καθώς και άλλων έργων μικρότερης εμβέλειας, με σεβασμό στην διαφύλαξη του περιβαλλοντικού μας πλούτου και με πλήρη διασφάλιση της δίκαιης συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας στα οφέλη του.
Επίσης η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και όλων των πηγών εσόδων του δήμου.
Η έρευνα, η καταγραφή και η ακριβής αποτύπωση της σημερινής οικονομικής και περιουσιακής κατάστασης στον Δήμο Σκύδρας είναι απολύτως επιβεβλημένη έτσι ώστε η όποια επόμενη δημοτική αρχή, προκύψει από τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαίου, να μπορεί χωρίς αγκυλώσεις, παθογένειες του παρελθόντος και αμφιβολίες να ασκήσει εποικοδομητική διοίκηση και να εφαρμόσει αταλάντευτα τον οικονομικό και αναπτυξιακό της προγραμματισμό.Εμείς, εφόσον οι συμπολίτες μας με την ψήφο τους μας καταστήσουν δημοτική αρχή, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ότι από την πρώτη κιόλας ημέρα, θα προβούμε στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσουμε την τήρηση της νομιμότητας, σεβόμενοι ακόμη και το τελευταίο ευρώ του συριανού φορολογούμενου δημότη.
Θα προχωρήσουμε στην μεθόδευση, μέσω νομικού επιτελείου εξεύρεσης τρόπων για το ξεκαθάρισμα από τις παθογένειες του παρελθόντος και τυχόν απώλεια δημοτικής περιουσίας, δάνεια, ανείσπρακτα και οφειλές από ιδιώτες.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Προγράμματα του δήμου για την απασχόληση ανέργων συμβάσεις έργων (π.χ. αναπλάσεις δημόσιων χώρων, καλλωπισμός δημοσίων κτιρίων, βελτίωση των παρεχόμενων διοικητικών υπηρεσιών κλπ)
Τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 ενώ, με βάση τον σχεδιασμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου (ΕΣΠΑ II 2014-2020) αναμένεται να ενταθούν, με στόχο να προωθηθεί η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων και η αποτελεσματική στήριξη τους, με προτεραιότητα στους άνεργους που διαβιούν σε οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο ή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.
Το ΕΣΠΑ II 2014-2020 θα είναι εμπροσθοβαρές ως προς δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και κατά συνέπεια ο έγκαιρος σχεδιασμός και προγραμματισμός, εκ μέρους της δημοτικής αρχής, είναι αναγκαίος ώστε ο δήμος να επωφεληθεί τα μέγιστα από τις συγκεκριμένες δράσεις υποβοηθώντας αποτελεσματικά την απασχόληση, σε συνδυασμό με την υλοποίηση έργων και δράσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα.
Παράλληλα, μέσω των συγκεκριμένων δράσεων, θα αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες που παρέχονται προς τους πολίτες, όπως ενδεικτικά η συντήρηση δημοτικών υποδομών, η αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών με έμφαση στην προώθηση της χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας (ΤΠΕ) κλπ.
ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
Επιλογή στρατηγικών επενδύσεων σε όλους τους τομείς, ωρίμανσή τους, και προσπάθεια για εύρεση επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί έναν από τους πιο σίγουρους δρόμους που οδηγεί μια περιοχή στην υπέρβαση της κρίσης και την ανάπτυξη. Νέες επενδύσεις σημαίνει νέες θέσεις εργασίας για τους κατοίκους, αύξηση των πωλήσεων για τις τοπικές επιχειρήσεις, αύξηση εισοδήματος για την τοπική κοινωνία συνολικά, αύξηση των πόρων που διατίθενται για έργα που ωφελούν ολόκληρη την κοινότητα, το περιβάλλον, η ενέργεια, η παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε κατοίκους που την χρειάζονται κλπ.
Εργαλεία προς την κατεύθυνση της προσέλκυσης νέων επενδύσεων από τη νέα δημοτική αρχή θα αποτελέσουν, μεταξύ άλλων:
Η αξιοποίηση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων. Ήδη στον ευρωπαϊκό χώρο, αλλά και στη χώρα μας, διατίθενται σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία (όπως οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, επενδυτικά σχήματα, εργαλεία εγγυοδοσίας &μικροχρηματοδότησης κλπ.) που μπορούν να αξιοποιήσουν οι δήμοι για να ξεκινήσουν την αναπτυξιακή διαδικασία στις περιοχές τους. Ο Δήμος μας, μέχρι σήμερα ούτε καν παρακολουθεί τις εξελίξεις αυτές, ούτε φυσικά και τις αξιοποιεί. Η νέα δημοτική αρχή θα αξιολογήσει όλες τις δυνατότητες για υλοποίηση στρατηγικών επενδύσεων με στόχο τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας στο δήμο μας. Με πρώτο και κύριο στόχο
Την υλοποίηση ενός ονείρου για κάθε δημότη του δήμος μας
Την κατασκευή ενός σύγχρονου υδροθεραπευτηρίου στο Λουτροχώρι.
Στην επόμενη μέρα για το δήμο μας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η παροχή ευκαιριών απασχόλησης στους νέους μας, η υποστήριξή τους ώστε να μην εγκαταλείψουν τον τόπο μας θα είναι βασική προτεραιότητα.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ
Στις σημερινές συνθήκες οικονομικής ύφεσης που βιώνουμε δοκιμάζονται τα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής και υπάρχουν ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν δυσκολίες διαβίωσης και λειτουργίας μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Η αυξημένη κοινωνική προστασία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική αρωγή, η έμπρακτη βοήθεια και η προαγωγή της υγείας είναι επιβεβλημένες.
Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι ίσως το πλέον επιτυχημένο πρόγραμμα κοινωνικών δομών για παραπάνω από μια 10ετία και έχει χαρακτηριστεί μια από τις τελευταίες νησίδες κοινωνικής πολιτικής που παρέχει στήριξη σε πολλούς συνταξιούχους, ανήμπορους ηλικιωμένους και άτομα που χρειάζονται βοήθεια. θα πρέπει σε συνεργασία με τους άλλους φορείς (Κατ’ οίκον Νοσηλεία, Νοσοκομείο, Ιδρύματα, κλπ) να διατηρήσει τη δομή εφόσον όπως γίνεται κατανοητό σταματήσει η χρηματοδότηση της «Βοήθειας στο Σπίτι» από ευρωπαϊκά κονδύλια,.
Διατήρηση και ενίσχυση της λειτουργίας του ΚΑΠΗ και των παραρτημάτων του. Οι ηλικιωμένοι όχι μόνο να συνεχίσουν να βρίσκουν ένα χώρο με μικρές οικονομικές απαιτήσεις για να αξιοποιήσουν το χρόνο τους, να έρθουν σε επαφή και να ανταλλάξουν μια κουβέντα, αλλά να αισθάνονται ενεργά μέλη της κοινωνίας μας
Ελαφρύνσεις δημοτικών τελών και τελών ύδρευσης για ειδικές κατηγορίες πολιτών καθώς και σε περιοχές που παρουσιάζουν το φαινόμενο εγκατάλειψης
Συνέχιση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς και διεύρυνση το κατά το δυνατόν του προγράμματος σε όλους τους παιδικούς σταθμούς.

Αυτοί ήταν κάποιοι από τους βασικούς πυλώνες και τους άξονες ανάπτυξης του προγράμματος μας το οποίο καθημερινά εμπλουτίζεται με την συμβολή όλων των δημοτών.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υπομονή σας στο άκουσμα των προγραμματικών μου δηλώσεων και θα ήθελα τώρα να προχωρήσω στην παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού μου. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΜΕ 

● βίντεο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.