Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Σαμαράς: Τούτη η γη είναι ιερή, κι όχι μόνο για τους Έλληνες

Μια εκπληκτική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο ECOFIN, ο οποίος απευθύνεται σε όλους τους Ευρωπαίους για λογαριασμό όλων των Ελλήνων.


Σε μια συγκλονιστική ομιλία που έκανε στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο πρωθυπουργός πέρασε σε όλη την Ευρώπη το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει πλέον αναστηθεί. Ότι οι Έλληνες υπέφεραν αλλά τα κατάφεραν κι ότι αξίζουν μια καλύτερη τύχη.

Ωστόσο, πέρα από τα οικονομικά μηνύματα ο Αντώνης Σαμαράς έκανε μαθήματα δημοκρατίας και ελληνικού πολιτισμού στους επίσημους
προσκεκλημένους. «Ακριβώς στην απέναντι πλευρά του δρόμου, μπορείτε να δείτε τον Παρθενώνα, ένα αιώνιο μνημείο Ελευθερίας, Αρμονίας και Δημοκρατίας», τους είπε ενώ αναφερόμενος στα Μάρμαρα τόνισε με νόημα: «τα θαυμαστά γλυπτά του διατηρήθηκαν για 150 χρόνια ακόμη, έως ότου κατέφθασε ένας άλλος βάνδαλος: Ο Thomas Bruce, κόμης του Έλγιν, που αφαίρεσε περισσότερα από το ήμισυ των γλυπτών. Μερικά από αυτά τα πήρε από το έδαφος. Μερικά τα γκρέμισε από τον ίδιο το ναό! Από τότε, το πιο εμβληματικό μνημείο Κλασικού Πολιτισμού στον κόσμο παραμένει ακρωτηριασμένο. Από τότε, τα μάρμαρα της Ακρόπολης ζητούν την επιστροφή των μαρμάρων που λείπουν! Από τότε η χώρα μου προσπαθεί να επιτύχει την επανένωση του Παρθενώνα».

Ενώ τόνισε με νόημα: «Μόλις 20 μίλια προς τα βόρεια, βρίσκεται ο Μαραθώνας, το πιο αρχαίο πεδίο μάχης της Ελευθερίας κατά της Υποταγής, μιας μάχης που κερδήθηκε από ελεύθερους πολίτες που αγωνίζονταν για την αξιοπρέπειά τους».

Ολόκληρη την ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μπορείτε να την διαβάσετε στο... antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.