Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Δημοσκόπηση GPO: Μπροστά η ΝΔ στις εθνικές εκλογές

Καλπάζει το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.


Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, και προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές καταγράφει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας ήταν πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 3 - 5 και 7 Μαρτίου 2014.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές
ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20,2% και η ΝΔ 19,5%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 8,8%, η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 6,7%, η Ελιά με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,1% και η ΔΗΜΑΡ με 2,8%.



Αναλυτικά παρουσιάστηκαν και τα στοιχεία για όσα κόμματα παρουσίασαν ποσοστό από 1% και πάνω. Συγκεκριμένα, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. συγκεντρώνει 1,5%, ο ΛΑΟΣ 1,4%, η «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό» 1% και οι Οικολόγοι - Πράσινοι 1%. Ένα 1,8% απάντησε Άλλο Κόμμα και Λευκό/Άκυρο το 4,8%. Αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 13,9% του δείγματος.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές η ΝΔ συγκεντρώνει 22,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,2%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 8,5%, η Χρυσή Αυγή με 6,8%, το ΚΚΕ με 6,8% επίσης, η Ελιά με 5,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,3% και η ΔΗΜΑΡ με 3%. Ένα 3,6% απάντησε Άλλο Κόμμα. Λευκό/Άκυρο απάντησε το 4,3%. Αδιευκρίνιστη είναι η επιλογή του 13,6% των ερωτηθέντων.



Στο ερώτημα «ανάμεσα στους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 42,7% των ερωτηθέντων, έναντι 27,2% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. Κανέναν από τους δύο απαντάει το 29,4% των ερωτηθέντων.


Πηγή:  parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.