Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Συνέτριψε τη Μίντιλαντ ο Παναθηναϊκός 4-1

Ο Παναθηναϊκός... πάτησε την Μίντιλαντ και με τον Μάρκους Μπεργκ να κάνει πράγματα και θαύματα (καρέ τερμάτων) νίκησε 4-1 και έκλεισε θέση για τους ομίλους του Europa!

Ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μίντιλαντ ήθελε σκορ πρόκρισης στην Λεωφόρο και ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε το «τριφύλλι» με το... γνωστό 4-4-2 σε ρόμβο. Ο Έλληνας τεχνικός, παράλληλα, άφησε στον πάγκο τον Ατζαγκούν, προτιμώντας τον Θανάση Ντίνα που ήταν ο κορυφαίος στην ρεβάνς με την Σταντάρ Λιέγης.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Κοτσόλης, αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Τριανταφυλλόπουλος και ο Μέντες με τον Σίλντενφελντ στο κέντρο της άμυνας. Λαγός σε ρόλο «εξαριού», με τους Ζέκα και Πράνιτς εσωτερικούς. Ο Ντίνας επιτελικός και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπεργκ με τον Καρέλη.
Στην αντίπερα οχθή, η Μίντιλαντ «κατέβηκε» με ένα 4-3-2-1 και ξεκάθαρη διάθεση να... χτυπήσει στην κόντρα επίθεση.
Ο τεχνικός των Δανών, Γκλεν Ρίντερσχολμ, επέλεξε τον Χάουγκαρντ στην εστία, αριστερά στην άμυνα τον Λαούριντσεν, δεξιά τον Μπάνγκαρντ και δίδυμο στα στόπερ των Σβιατσένκο με τον Ντίκο. Ο Οζουτσούκου ως «εξάρι»,  έχοντας μπροστά του Χασάν και Πόυλσεν. Ίγκμπουν και Σίστο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από την «αιχμή», τον Ντάνκαν Ρασμούσεν που τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή στο 15', με τον θηριώδη Ονουάτσου να παίρνει την θέση του.
Αν για κάτι... φώναζε ο Γιάννης Αναστασίου,μεταξύ άλλων, στους ποδοσφαιριστές του τις τελευταίες ημέρες, αυτό ήταν οι στημένες μπάλες των Δάνων. Δυστυχώς για τον ίδιο, δικαιώθηκε και μάλιστα άμεσα! Μόλις στο 13' και έπειτα από μια πονηρή εκτέλεση από το πλάι του Λαούριντσεν, η μπάλα έσκασε στο ύψος του πέναλτι, ο Κοτσόλης έκανε λάθος εκτίμηση και η μπάλα κατέληξε στο πλεκτό.
Η Λεωφόρος... πάγωσε για τα καλά αλλά κάπου εκεί ξεκίνησε η μεγάλη αντεπίθεση! Ο Παναθηναϊκός έβαλε κάτω την μπάλα, σφυροκόπησε την Μίντιλαντ και έστησε ένα ανεπανάληπτο πάρτι, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ.
Οι «πράσινοι» ήταν άριστα διαβασμένοι. Ήξεραν και έβλεπαν πως η αμυντική τετράδα των Σκανδιναβών είναι πολύ αργή και πως είχαν τεράστιο πρόβλημα, όταν η μπάλα βγαίνει στην πλάτη των μετόπισθεν από ψηλά.
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βρει με μακρινές μπάλες τους Μπεργκ, Καρέλη και κατάφερε μαζί με παιχνίδι από το πλάι να δημιουργήσει ρήγματα. Οι δύο επιθετικοί του «τριφυλλιού» έκανε άνω-κάτω την Μίντιλαντ και το παιχνίδι γύρισε στο... άψε-σβήσε!
Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε ένα τρομερό ρεσιτάλ εκτελεστικής δεινότητας από τον Σουηδό «φονιά». Στο 21' με πέναλτι, στο 23' με εξαιρετικό άγγιγμα της μπάλας και στο 45' με πλασέ πάνω στην κίνηση έπειτα από σέντρα του Τριανταφυλλόπουλου, ο Μπεργκ έγραψε ένα μοναδικό «χατ-τρικ», το 0-1 έγινε 3-1  και δικαιολογημένα η Λεωφόρος σηκώθηκε στο πόδι για να τον αποθεώσει!
Ο Παναθηναϊκός όρισε μόνος του την τύχη του στο πρώτο ημίχρονο. Έκανε σωστά την δουλειά, έβαλε τρία γκολ και δεν θα μπορούσε να χύσει την καρδάρα με το γάλα. Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε σωστή διαχείριση, ο Παναθηναϊκός... δεν τρελάθηκε ακόμη και όταν έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 60'. Είχε το σκορ που ήθελε και περίμενε υπομονετικά να χτυπήσει στο κατάλληλο σημείο και να τελειώσει από απόψε!
Ο Μάρκους Μπεργκ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 89' από κοντά και έπειτα από ενέργεια του Νάνο, ξαναέστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμόρφωσε το τελικό 4-1 και τσέκαρε εισιτήριο για ομίλους.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Μέντες, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός (77’ λ.τ. Μπούι), Ζέκα, Πράνιτς, Ντίνας (66’ Ατζαγκούν), Καρέλης (77’ Πέτριτς), Μπεργκ.
ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Χόγκαρντ, Πούλσεν, Ράσμουσεν (23’ λ.τ. Ονουάτσου, 84’ Γιάνσεν), Λαούριντσεν, Σβιατσένκο, Ντίκα, Μπάνγκααρντ, Σίστο, Χασάν (59’ Λάρσεν), Ουζουτσούκου, Ιγκμπούν.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.