Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Πάλεψε...αλλά δεν τα κατάφερε

Η Εθνική είχε πέντε σκόρερ, 1/18 τριπ. και 17 λάθη και παρ' όλα αυτά διεκδίκησε την πρόκριση στον τελικό του Eurobasket U18, έως το τέλος. Οι λεπτομέρειες ευνόησαν τους Σέρβους (60-55).
Στα 45'' για τη λήξη, ο Σταμάτης ευστόχησε σε τρίποντο, υπό πίεση. Ήταν η πρώτη εύστοχη προσπάθεια της Εθνικής, από τα 6.75, σε όλο το ματς. Ήταν και η τελευταία. Οι Σέρβοι είχαν λίγο περισσότερο καθαρό μυαλό στο φινάλε και για αυτό ήταν και εκείνοι που θα διεκδικήσουν το χρυσό στο Eurobasket U18, μετά το 60-55 επί της Ελλάδας.

Η Εθνική ξεκίνησε με τους Χαραλαμπόπουλο, Μήτογλου και Παπαγιάνη στην πρώτη πεντάδα και είχε τον πρώτο λόγο, έως το 3-7 (4.05), με τον Τζόκοβιτς να κάνει ένα βήμα μπροστά για την παρέα του και να υπογράφει το πρώτο προβάδισμα (11-9, 7.55, με δυο βολές), πριν ο Χαραλαμπόπουλος με τον Σταμάτη αναλάβουν το τελείωμα της πρώτης περιόδου (11-14).

Η επόμενη φορά που σκόραρε η Εθνική ήταν στο 14.52''. Στο μεσοδιάστημα, οι Σέρβοι πίεσαν και έτρεξαν για το 12-0 που τους έφτασε στο 23-14 (14'). Άπαξ όμως, και κάναμε την αρχή, δεν χάσαμε ξανά την επαφή με το καλάθι και οθώντας στους "πλάβι" σε διαδοχικά λάθη (είχαν 6 στη β' περίοδο) ανέκτησαν το πάνω χέρι (με διαδοχικούς πόντους του Χαραλαμπόπουλου για το 27-28, στο 19'). Η βολή του Ραντοβάνοβιτς ήταν υπεύθυνη για το 28-28 του ημιχρόνου.

Σε αυτό το πρώτο μισό, η Ελλάδα δεν είχε σκοράρει τρίποντο (0/7), ενώ οι αναπληρωματικοί δεν είχαν βάλει πόντο, τη στιγμή που οι Σέρβοι είχαν 1/7 τριπ. (και έξι σερί άστοχες προσπάθειες για το τέλος), αλλά και 15 πόντους, από τις ρεζέρβες. Στα των σκόρερ, ο Σταμάτης είχε φτάσει τους 9π., ο Παπαγιάννης έχει 6 και άλλα τόσα ριμπάουντ, από 5 οι Χαραλαμπόπουλος και Μήτογλου και 3 ο Κόνιαρης, ενώ για τη Σερβία, ο Τζόκοβιτς είχε γίνει διψήφιος (10π.).

Η αστοχία από τα 6.75 συνεχίστηκε, εκατέρωθεν, με τον Ντόκοβιτς να γίνεται ο ηγέτης των Σέρβων, έως το 45-38 (28.30). Παίκτης που στην άμυνα καθόταν στον πάγκο και πατούσε παρκέ μόνο για τις επιθέσεις. Ο Σταμάτης ήταν εκείνος που έτρεξε (κυριολεκτικά και μεταφορικά) την Ελλάδα, στο τέλος της περιόδου (45-40), που ξεκίνησε με διαδοχικά καρφώματα των Παπαγιάννη και Μήτογλου -και τον τελευταίο να σερβίρει και ασίστ.

Ο Χαραλαμπόπουλος είχε καθίσει στον πάγκο για να πάρει ανάσες (γιατί σαφώς και οι αντίπαλοι μας είχαν προσαρμόσει επάνω του την άμυνα τους), για να επιστρέψει μετά το 52-42 (31.48''), προϊόν δυο διαδοχικών τρίποντων του Τζόκοβιτς -και ενώ οι Σέρβοι είχαν έως εκείνη την ώρα 1/12 τριπ.

Η κούραση όλων ήταν εμφανής, με τον Χαραλαμπόπουλο να φτάνει (χαρακτηριστικά) τους 9 πόντους, έπειτα από ασίστ του Κόνιαρη και το 56-51, στα 3' για το τέλος. Ο Σταμάτης συνέχισε να καταθέτει και την τελευταία ικμάδα ενέργειας, όπως προσπαθούσε να "νικήσει" στα πόδια τους αντιπάλους του, αλλά κράτησε το καλό για την καταλληλότερη στιγμή. Στα 40''για τέλος, σηκώθηκε από το τρίποντο, υπό πίεση και έδωσε στην Εθνική το πρώτο της τρίποντο (1/16), με τον ίδιο να 'χει 1/4).

Ο Ντόκοβιτς χρεώθηκε επιθετικό φάουλ, στον Οικονομόπουλο και στην επόμενη επίθεση η μπάλα πήγε στα χέρια του Χαραλαμπόπουλου, ο οποίος ωστόσο, δεν βρήκε το στόχο από τα 6.75 (στα 17.7'' πριν τη λήξη), με τους Τζόκοβιτς και Ντόκοβιτς να τελειώνουν τη δουλειά, για την ομάδα τους από τις βολές.

Πηγή: Sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.