Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

«Ασημένιος» ο Τσάτουμας

Το χρωστούσε στον εαυτό του! Ο Λούης Τσάτουμας πανηγύρισε το ασημένιο μετάλλιο στο μήκος στο Ευρωπαϊκό της Ζυρίχης και έκλεισε ιδανικά τις ελληνικές συμμετοχές στη διοργάνωση!
Τα τελευταία χρόνια αποτελούσε πάντα μία από τις μεγάλες ελπίδες της ελληνικής ομάδας σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.
Κι ενώ ο ίδιος καθόλη τη διάρκεια της σεζόν ήταν σταθερός στα άλματά του, στον κρίσιμο αγώνα «χτυπούσε» η κατάρα των άκυρων και ο Μεσσήνιος άλτης έμενε εκτός. Χώρια οι τραυματισμοί που τον ταλαίπωρησαν κατά καιρούς.
Αυτή τη φορά όμως στη Ζυρίχη ήταν η σειρά του! Στην τρίτη του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ο Λούης Τσάτουμας κρέμασε μετάλλιο στο στήθος από το πρώτο του κιόλας άλμα, που ήταν στα 8.15μ, επίδοση που του χάρισε τη δεύτερη θέση του βάθρου.
Το χρωστούσε στον εαυτό του ο 32χρονος πρωταθλητής, ο οποίος επιτέλους εξαργύρωσε τις πολύ καλές εμφανίσεις του με μια μεγάλη διάκριση, πανηγυρίζοντας το πρώτο του μετάλλιο στη διοργάνωση και δεύτερο για την ελληνική ομάδα στη Ζυρίχη, μετά το επίσης ασημένιο της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ.
Μάλιστα ήταν ο πρώτος από τους 12 φιναλίστ που ξεκίνησε τις προσπάθειές του με μεγάλο άλμα, κι ενώ όλοι περιορίστηκαν κάτω από τα 8μ, εκείνος μπήκε… φουριόζος στον τελικό, που εν τέλει τον ανέβασε και στο βάθρο. Ήταν η μεγάλη ευκαιρία του Τσάτουμα και δεν την άφησε να πάει χαμένη.
Ο πάντα… επικίνδυνος Γκρεγκ Ράδερφορντ ενώ είχε μέτρια εμφάνιση στον προκριματικό «χτύπησε» την κατάλληλη στιγμή και με άλμα στα 8.27μ πρώτα και στα 8.29μ στη συνέχεια «κλείδωσε» το χρυσό μετάλλιο, ενώ στην 3η θέση βρέθηκε ο Γάλλος Καφετιέν Γκομί που λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στο τελευταίο άλμα του, μένοντας στα 8.14μ.
Ο Τσάτουμας είχε επίσης προσπάθειες στα 7.82μ, 7.83μ, 7.86μ και 7.72μ, ενώ το τρίτο του άλμα ήταν άκυρο, το οποίο ήταν και το μοναδικό!
«Ηθελα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό στο πρώτο άλμα και να κυνηγήσω την καλύτερη δυνατή επίδοση. Πονούσα στον αστράγαλο και αυτό είχε ως συνέπεια να ανταποκριθώ τεχνικά μόνο στο πρώτο άλμα, οπότε η κατάκτηση αυτού του μεταλλίου είναι μεγάλη επιτυχία για μένα. Οι εμφανίσεις μου στους επόμενους αγώνες θα εξαρτηθούν από την πορεία του τραυματισμού μου. Θέλω να αφιερώσω το μετάλλιο στην κοπέλα μου, που λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να είναι στη Ζυρίχη, όμως, παρακολούθησε τον αγώνα από την τηλεόραση», είπε ο αθλητής μας μετά τον αγώνα στη μικτή ζώνη.
Η αυλαία του Ευρωπαϊκού πέφτει απόψε στη Ζυρίχη, με την Ελλάδα να επιστρέφει στη βάση της με δύο μετάλλια, ανεβαίνοντας στα 21, στην ιστορία της διοργάνωσης. Η χώρα μας ολοκλήρωσε τους αγώνες στην 17η θέση του πίνακα των μεταλλίων.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.