Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ ο Παναθηναϊκός (βίντεο)

Το καταστροφικό πεντάλεπτο στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου κόστισε ολόκληρη πρόκριση στον Παναθηναϊκό. Μολονότι οι "πράσινοι" σκόραραν πρώτοι, ηττήθηκαν 2-1 από τη Σταντάρ στη Λεωφόρο και θα συνεχίσουν, ως ισχυροί, στα πλέι οφ του Europa League. Τα δοκάρια σημάδεψαν Ντίνας και Σίλντενφελντ.

Με το επιθετικογενές σχήμα που επέλεξε ο Αναστασίου (Πράνιτς αντί Λαγού) ο Παναθηναϊκός πέτυχε να δημιουργήσει καταστάσεις πίεσης στο μισό της ευάλωτης Σταντάρ. Η μπάλα κυκλοφορούσε ορθά από τη μία πλευρά στην άλλη, οι μπακ ανέβαιναν και η μπάλα έφτανε χωρίς κόπο στον Μπεργκ. Ήδη από το 17' οι "πράσινοι" είχαν σκορ πρόκρισης χάρη στο κλέψιμο του Σουηδού επιθετικού εκτός περιοχής και το αυτογκόλ του Αρσλάναγκιτς.
Η διαχείριση του αποτελέσματος ωστόσο αποδείχθηκε επίπονη διαδικασία για το "τριφύλλι". Όταν μετά το 25' και τις τελικές του Μπεργκ η πίεση καταλάγιασε και οι παίκτες του Αναστασίου επιδόθηκαν σε εύκολα λάθη, η Σταντάρ ανέπτυξε επιθετική δράση. Ο Μπουκού, που στο μεταξύ είχε αντικαταστήσει τον λαβωμένο Μπιά, έδωσε οντότητα στη γραμμή κρούσης των Βέλγων και μπορεί ο Νάνο να πρόλαβε το κακό στο 33', στο 36' ωστόσο δεν ήταν κανείς εκεί για να αποτρέψει το 1-1 του Μπομπό που βγήκε στην πλάτη του Κουτρουμπή και πλάσαρε όμορφα. Οι "πράσινοι" σάστισαν, δεν αντέδρασαν και έπεσαν στην παγίδα που τους έστησε η Σταντάρ. Όταν δε ο Μποκού, με εκπληκτικό σουτ στο 41', έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Λούζον, τα δεδομένα ανατράπηκαν πλήρως.
Ο Παναθηναϊκός έψαχνε έκτοτε δύο γκολ για να συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ, μόνο που όσο κυλούσαν τα λεπτά τόσο το βάρος γινόταν αβάστακτο. Ο Πέτριτς βγήκε μαζί και ο Μέντες για το 4-3-3 μετά το 56', αλλά η συμπεριφορά των "πράσινων" στο χορτάρι απείχε πολύ από εκείνη που θα τους επέτρεπε να γίνουν επικίνδυνοι και να διεκδικήσουν ό,τι κατόρθωσε η Σταντάρ σε λίγα μόνο λεπτά στο πρώτο ημίχρονο.

Χωρίς τελική όμως μέχρι το 68' (σουτ του Μπεργκ άουτ) ο βαθμός δυσκολίας αυξήθηκε κατακόρυφα. Ιδίως από τη στιγμή που η τύχη δεν ήταν σύμμαχος της ελληνικής ομάδας, μιας και το οριζόντιο δοκάρι σταμάτησε στο 70' τον Ντίνα και στο 72' τον Σίλντενφελντ. Αντί να απογοητευτούν οι "πράσινοι" πήραν κουράγιο από αυτές τις φάσεις και μετέφεραν την μπάλα στην περιοχή του Καβασίμα. Ο Ιάπωνας γκολκίπερ όμως αντέδρασε έξοχα στο σουτ του Ατζαγκούν στο 78' και τότε χάθηκε κάθε ελπίδα.
Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Νάνο, Μέντες (56' Καρέλης), Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν, Πέτριτς (56' Κλωναρίδης, 66' Ντίνας), Μπεργκ
Σταντάρ: Καβασίμα, Σταμ, Αρσλάναγκιτς, Τεϊσέιρα, Βαν Ντάμε, Καρσελά (54' Γουάτ), Μπιά (20' Μποκού), Σιμάν, Ντε Καμάργκο, Μπομπό (71' Αντάρεβιτς), Λουμάντζα

Δείτε τα γκολ:



Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.