Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Α.Σ. ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪ​ΚΟΣ - Φ.Ο. ΑΡΙΔΑΙΑΣ 66-50 (PLAY OFF Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΚΑΣΚΕΜ)

‘’Πανάξια’’ πρόκριση για τον Πανεδεσσαϊκό στους τελικούς της Α’ κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ , ο νικητής των οποίων θα πάρει και το εισιτήριο ανόδου για τη Γ’ Εθνική κατηγορία, πετυχαίνοντας δεύτερη νίκη απέναντι στον πρώτο της κανονικής περιόδου Φ.Ο. Αριδαίας με 66-50. Στον τελικό η ομάδα της Έδεσσας θα συναντήσει τον
πολύ δυνατό Εύαθλο Πολυκάστρου που επίσης προκρίθηκε με 2-0 νίκες απέναντι στο Ζαφειράκη Νάουσας, επικρατώντας με 60-66 εκτός έδρας.

Σ’ ένα παιχνίδι που το πρώτο ημίχρονο αποτέλεσε καρμπόν του πρώτου αγώνα, ο Πανεδεσσαϊκός από την αρχή φαινόταν ότι πατούσε καλύτερα εντός αγωνιστικού χώρου, με τα πολλά λάθη των παικτών του όμως να μην τον αφήνουν να ξεφύγει στο σκορ. Οι παίκτες του Γιώργου Χασάπη ξεκίνησαν τον αγώνα με σαφή τάση να τρέξουν σε κάθε κατοχή μπάλας που είχαν προκειμένου να κουράσουν τους αντιπάλους τους, κάτι που αποτυπωνόταν στις αργές και ‘’τραβηγμένες’’ επιθέσεις των φιλοξενουμένων που είχαν όμως στην αρχή βραχύ προβάδισμα χάρη στην ατομική επιθετική ποιότητα τους. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τον Φ.Ο.Α. να προηγείται με 06-12 με το πρόβλημα των γηπεδούχων να επικεντρώνεται στα λάθη(8 στο 1ο δεκάλεπτο) και στην αστοχία από την περιφέρεια(0/5 3π., 2/10 2π.). Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Πανεδεσσαϊκός βρήκε λύσεις στην επίθεση με τον Δημητρόπουλο και τον Θεοδώρου, κάλυψε τη διαφορά και με ξέσπασμα του Αρβανιτάκη βρέθηκε μπροστά στο σκορ 22-20 στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανεδεσσαϊκός μπήκε ‘’φουριόζος’’ και με τον Αρβανιτάκη να σκοράρει και να δημιουργεί μοιράζοντας τελικές πάσες που μετουσίωναν σε καλάθι οι συμπαίκτες του προηγήθηκε με 42-30 στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου με τρίποντη ‘’μαχαιριά’’ του Τακατζόγλου. Στο δεκάλεπτο αυτό εξαιρετικός ήταν ο Χατζηχαρίσης που με εντυπωσιακές αμυντικές προσπάθειες μετέδιδε ενέργεια και πάθος στους συμπαίκτες του, ενώ η ομάδα ήταν αλάνθαστη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ανέλαβαν τα επιθετικά ηνία της ομάδας ο Στρέπκος με τον Τσάμη ολοκληρώνοντας τη μεστή εμφάνιση τους από την αρχή του παιχνιδιού, παίρνοντας άριστα στις αμυντικές περιστροφές της ομάδας. Στο 36ο λεπτό η διαφορά ξεπέρασε το +20 για τους ‘’πράσινους’’ δίνοντας πανηγυρικό τόνο στη νίκη τους, με τους Εδεσσαίους Υφαντίδη και Χαραλαμπίδη να παλεύουν απελπιστικά μόνοι να κρατήσουν τη διαφορά για την ομάδα της Αριδαίας σε χαμηλό επίπεδο.

Καλά ‘’διαβασμένη’’ η ομάδα της Έδεσσας εξέλιξε το παιχνίδι της στη σειρά των αγώνων play off σε σχέση με τους αντίστοιχους του πρωταθλήματος και πέτυχε δύο ‘’καθαρές’’ νίκες απέναντι στο φαβορί για την άνοδο Φ.Ο. Αριδαίας. Ο αριθμός των δεκατριών(13) τελικών πασών σε αγώνα τέτοιας κρισιμότητας είναι μεγάλος και δικαιολογεί την εύκολη τελικά επικράτηση των γηπεδούχων. Ο κόουτς του Πανεδεσσαϊκού βοήθησε η ομάδα του να φορμαριστεί στην καλύτερη περίοδο κάτι που άρχισε να φαίνεται και στα τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου, ενώ σίγουρα στη γενική μεταμόρφωση της ομάδας προς το καλύτερο συντέλεσε και η προσπάθεια διοίκησης και προπονητικού τιμ για ανύψωση της ψυχολογίας των παικτών.

Μονοδιάστατο το παιχνίδι της ομάδας του Λάζαρου Λούση που περίμενε τα πάντα από Χαραλαμπίδη και Υφαντίδη, με τον Μακρόπουλο εμφανώς επηρεασμένο από τον τραυματισμό του να μην μπορεί να προσφέρει αυτά που μπορεί. Τα γκαρντ του Φ.Ο.Α. δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ‘’τρύπες’’ και να εκμεταλλευτούν τυχόν κενά της καλά στημένης άμυνας του Πανεδεσσαϊκού.

Εξαιρετική η διαιτησία των αξιολογημένων στην Α1 Ταρενίδη και Ευφραιμίδη.

Δεκάλεπτα: 1ο(06-12), 2ο(16-08) 22-20 ημίχρονο, 3ο(20-10)42-30, 4ο(24-20)66-50 τελικό.

Α.Σ. Πανεδεσσαϊκός(Χασάπης): Γεωργιάδης (2 ριμπ., 1 λαθ.,), Τακατζόγλου 3(1 τριπ., 2 ασ., 1 λαθ.,), Χατζηχαρίσης 6(7 ριμπ., 2κλ., 2κοψ.,2 ασ, 4 λάθ.,), Θεοδώρου 15(8 ριμπ., 1 ασ., 1 λαθ.,), Δημητρόπουλος 13(1 τριπ., 10 ριμπ., 3κλ., 1κοψ., 2 ασ, 1 λαθ.,), Τζώγας, Παρίσης, Μπούζμπας, Τσάμης 6(3 ριμπ., 1 κλ., 1κοψ., 3 λαθ.,), Στρέπκος 10(4 ριμπ., 3κλ., 2 ασ., 1 λαθ.,), Αρβανιτάκης 11(1 τριπ., 11 ριμπ., 1 κλ., 6 ασ., 3 λάθ.,), Σίπκας.

Φ.Ο. Αριδαίας(Λούσης): Υφαντίδης 13(2 τριπ.), Τοπαλίδης 7, Χαραλαμπίδης 13, Μπεγλόπουλος 6, Παπαβραάμ 3(1 τριπ.), Αβραμίδης 6(2 τριπ.), Λιούγκας, Κανονίδης Γ., Κανονίδης Ι., Μαυρίδης Γ., Μακρόπουλος 2.

Α.Σ. Πανεδεσσαϊκός (ομαδικά στατιστικά):
Ριμπάουντ
Κλεψ.
Κοψ.
Ασσίστ
Λάθη
11/15
23/39
3/14
36-8
10
4
13
15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης για τη δημοσίευση των σχολίων:

Είναι δυνατή η υποβολή σχολίων από τους χρήστες/επισκέπτες, ελεύθερα. Αν όμως κριθεί σκόπιμο, η συντακτική ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι ειρωνικό, υβριστικό ή έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν αποδέχεται, εγγυάται, ενστερνίζεται, ή υιοθετεί τις προσωπικές σκέψεις, αντιλήψεις και πληροφορίες, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους χρήσης.

Εκ της συντακτικής ομάδας του pella-news.blogspot.gr.